15:03 10.03.2020

Правоохоронці затримали підозрюваного у справі про викрадення активістів Євромайдану Вербицького та Луценка

3 хв читати
Правоохоронці затримали підозрюваного у справі про викрадення активістів Євромайдану Вербицького та Луценка

Поліція затримала підозрюваного у справі про вбивство Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка в січні 2014 року. Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська.

"Щойно затримали підозрюваного у справі про вбивство Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка ... За версією слідства був залучений безпосередньо до викрадення Луценка і Вербицького з Олександрівської лікарні в ніч 21 січня 2014 року", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Ігор Луценко на своїй сторінці уточнив, що затриманий не є звичайним виконавцем. "Його роль - більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення", - написав він.

Час і місце засідання з обрання запобіжного заходу поки що не називаються.

Пізніше прес-служба Офісу генерального прокурора підтвердила, що співробітники ДБР, Нацполіції та Офісу генпрокурора затримали громадянина, підозрюваного у викраденні та катуваннях учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також у вбивстві останнього.

"Зазначена особа з квітня 2014 року перебувала в міжнародному розшуку. За результатами системної роботи було встановлено його місцезнаходження та з’ясовано, що він, імовірно, з метою ухилення від кримінальної відповідальності отримав у 2015 році паспорт громадянина України на інше ім’я. Завдяки сприянню експертів Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України в короткі строки вдалося ідентифікувати його особу", - зазначено в повідомленні.

Так, згідно з повідомленням про підозру, затриманому інкримінується скоєння кримінальних злочинів, передбачених п.3, 12 ч.2 ст.115; ч.2 ст.127 та ч.3 ст.146 КК України. Наразі вирішується питання про звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

В Офісі генпрокурора також нагадали, що в кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації, викрадення і катування активістів Майдану поки що повідомлено про підозру 11 особам, які перебувають у розшуку, а також триває робота зі встановлення інших співучасників злочинних дій.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив на сторінці у Facebook, що ім'я затриманого - Сергій Мисливий. "Зловмисник перебував у міжнародному розшуку, тривалий час переховувався від слідства, вів конспіративний спосіб життя і жив за підробленими документами! Зараз його затримано, й він перебуває під вартою", - написав Шкіряк.

Як повідомлялося, 28 лютого Офіс генерального прокурора повідомив про підозру учаснику злочинної організації в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами викрадення і тортур учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка і Юрія Вербицького. Ім'я підозрюваного не розголошувалося.

Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали в Києві 21 січня 2014 року. Група невідомих вивезла їх за місто й катувала протягом кількох годин. Пізніше Луценка залишили в лісі в Бориспільському районі, йому вдалося дістатися населеного пункту й повідомити про своє місцезнаходження. Пізніше в тому самому районі було знайдено тіло Вербицького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА