18:33 10.03.2020

Українці, які перебувають на лайнері Grand Princess, почуваються нормально - МЗС України

2 хв читати

Українці, які перебувають на круїзному лайнері Grand Princess, почуваються нормально і не скаржаться на умови перебування, повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко у вівторок.

"На сьогодні чітко встановлено, що на судні перебувають 49 громадян України, із них 47 - це члени екіпажу судна і двоє пасажирів. Консулу генерального консульства України в Сан-Франциско вдалося встановити контакт із нашими співвітчизниками, з'ясувати, що стан їхнього здоров'я задовільний, скарг на умови перебування на судні немає", - сказав він у коментарі, що є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

За словами Коваленка, влада США робить все необхідне для їхнього комфортного перебування на лайнері. Він також уточнив, що іноземні громадяни, зокрема українці, перебуватимуть на судні до моменту виїзду на батьківщину або до третіх країн.

Дипломат зазначив, що поки що питання їхньої евакуації не обговорюють.

"На сьогодні це питання саме з точки зору евакуації не поставлено, оскільки поки що процес триває. Також із нашими співвітчизниками, які саме працюють на судні, ці питання вирішуватимуть у комплексі з роботодавцем, з умовами контракту, а також зважаючи на інтереси наших співгромадян", - пояснив Коваленко.

Він наголосив, що українське консульство сприятиме українцям, якщо вони захочуть повернутися до України.

Як повідомлялося, круїзний лайнер Grand Princess стоїть на рейді біля берегів американського штату Каліфорнія через підозри, що пасажири можуть бути заражені коронавірусом Covid-19. Побоювання з'явилися після того, як через цей коронавірус помер один із пасажирів, який здійснив менше ніж два тижні тому круїз на цьому судні. Американські служби охорони здоров'я мають намір провести медичну перевірку пасажирів і членів екіпажу на борту судна, тому що встановили, що деякі люди могли контактувати з зараженою людиною. На сьогодні на борту Grand Princess перебувають майже 2,5 тис. пасажирів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА