12:45 11.03.2020

Болгарія задовольнила запит Офісу генпрокурора про екстрадицію в Україну Левіна, підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

2 хв читати
Болгарія задовольнила запит Офісу генпрокурора про екстрадицію в Україну Левіна, підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

Апеляційний суд у місті Бургасі (Болгарія) розглянув скаргу підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна на рішення суду першої інстанції про його екстрадицію в Україну, підтвердивши це рішення.

"Апеляційний суд підтвердив рішення першої інстанції про екстрадицію Левіна в Україну", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора в середу.

"Отже, компетентні органи Республіки Болгарія задовольнили підписаний Русланом Рябошапкою запит Офісу генерального прокурора про екстрадицію зазначеної особи", - додали в прес-службі Офісу генпрокурора у відповідній інформації.

Згідно з оприлюдненим повідомленням, після фактичного передання зазначеної особи українським правоохоронним органам буде проведено необхідні процесуальні дії для якнайшвидшого розслідування скоєного злочину та передання до суду обвинувальних актів щодо його учасників.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 та 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'яти осіб, яких обвинувачують у завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть Гандзюк. 6 червня 2019 року Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі.

Левін після скоєння злочину покинув територію України, і в січні 2019 року Служба безпеки України оголосила його в розшук. Згідно з оприлюдненою інформацією, він зник 19 серпня 2018 року. У грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру Левіну як учаснику підготовки та організації нападу на Гандзюк.

24 січня 2020 року підозрюваного затримали в Болгарії, місцевий суд заарештував його на 40 діб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА