14:39 11.03.2020

МЗС України висловило РФ протест у зв'язку з черговими обшуками в Бахчисараї і затриманнями кримських татар

1 хв читати
МЗС України висловило РФ протест у зв'язку з черговими обшуками в Бахчисараї і затриманнями кримських татар

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань кримських татар російською окупаційною владою в Бахчисарайському районі АР Крим, йдеться в заяві МЗС.

"Станом на даний момент відомо про незаконні затримання щонайменше чотирьох громадян України – Амета Сулейманова, Сейтумера Сейтумерова, Османа Сейтумерова та Рустема Сейтмеметова. Ігноруючи свої міжнародно-правові зобов’язання як держави-окупанта, Росія і надалі сприймає фактор корінного народу Криму як загрозу для окупаційного режиму", - йдеться в заяві відомства.

Також у МЗС України наголосили, що Росія продовжує зловживати антитерористичним законодавством, використовуючи брехливі звинувачення в тероризмі для переслідування кримськотатарських активістів.

Зазначається, що такі дії різко суперечать деклараціям Москви про необхідність деескалації у відносинах між двома державами.

"Закликаємо міжнародних партнерів посилити політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму", - резюмували в МЗС.

Раніше прокуратура і поліція Криму розпочала кримінальне провадження за фактом проведення низки незаконних обшуків сьогодні, 11 березня, в м. Бахчисараї, повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА