16:11 11.03.2020

У Запорізькій області з підозрою на коронавірус госпіталізували жінку, яка прибула з Італії - ОДА

2 хв читати
У Запорізькій області з підозрою на коронавірус госпіталізували жінку, яка прибула з Італії - ОДА

У Запорізькій області до боксованого відділення обласної інфекційної клінічної лікарні з підозрою на коронавірус було госпіталізовано жінку, яка прибула з Італії, повідомляє прес-служба ОДА.

"До пункту охорони здоров'я вокзалу станції "Запоріжжя-1" за медичною допомогою через важкий перебіг гострої респіраторної інфекції 9 березня звернулася жінка, яка прибула з Італії. Контакти з хворими на коронавірусну інфекцію в Італії жінка заперечує", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ДУ "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", жителька одного з населених пунктів регіону перебувала на заробітках в Італії.

"Бригада швидкої допомоги відвезла хвору до інфекційної лікарні в окремий бокс. Під час надходження хворій було поставлено діагноз гостра респіраторна вірусна інфекція, фарингіт, двостороння нижньочасткова негоспітальна пневмонія", - розповів директор ДУ "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Роман Терехов.

За його словами, українка захворіла в Італії, після чого розпочала лікування антибіотиками від хронічного пієлонефриту, який вважала причиною своєї недуги. Італійські роботодавці відпустили жінку на батьківщину лікуватися. Так, 7 березня жінка прибула до "Борисполя", після чого вирушила додому на поїзді.

"У "Борисполі" у неї піднімалася температура до субфебрильних цифр - 37,3 °С, там згідно з ухваленим алгоритмом, з нею проведено бесіду, заповнено всі документи і вона зазначила можливу причину. Об'єктивних ознак респіраторних явищ у неї не було і вона ввечері того самого дня поїхала до Запоріжжя. На ранок їй стало погано, піднялася температура, про що й повідомила провіднику поїзда"- повідомив Терехов.

У Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України зазначили, що зважаючи на перебування жінки в Італії протягом останніх 14 днів до захворювання і тяжкість перебігу хвороби, її було цього самого дня госпіталізовано до боксованого відділення обласної інфекційної клінічної лікарні.

"Із метою встановлення збудника захворювання матеріал від хворого досліджено в вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ України на грип, парагрип. За результатами отримано негативні результати дослідження. Для подальшого вивчення, зокрема для дослідження на новий коронавірус, матеріал було направлено до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України", - наголосили в ОДА.

Зазначається, що протиепідемічні заходи за місцем виявлення хворого проведено в повному обсязі. За особами, які контактували з жінкою, встановлено медичне спостереження, в приміщеннях, де перебувала хвора, проведено дезінфекційні заходи.

Результати аналізів будуть відомі через декілька днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА