12:27 12.03.2020

Кількість загиблих і поранених серед цивільних на Донбасі зменшилася - моніторингова місія ООН

1 хв читати
Кількість загиблих і поранених серед цивільних на Донбасі зменшилася - моніторингова місія ООН

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні відзначає тенденцію зниження кількості убитих і поранених унаслідок конфлікту на сході України серед цивільного населення.

"У період із середини листопада до середини лютого зафіксовано загибель двох цивільних, а 17 осіб були поранені (17 чоловіків, три жінки й один хлопчик). Це на 55% менше, ніж кількість жертв серед цивільних за попередні три місяці", - сказала глава моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на брифінгу в четвер у Києві, презентуючи доповідь місії про ситуацію з правами людини в Україні за період із 16 листопада 2019 року до 15 лютого 2020 року.

Загалом, за її словами, минулого року кількість жертв і постраждалих серед цивільного населення була найнижчою за весь період конфлікту на сході України - 27 загиблих і 140 поранених, тоді як, наприклад, у 2018 році загинули 55 осіб і було поранено 226.

Як зазначила Богнер, із початку конфлікту загинули щонайменше 3 тис. 350 осіб серед цивільних, понад 7 тисяч осіб дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА