12:33 12.03.2020

Голова Харківської ОДА вимагає від харківської мерії закрити навчальні заклади на карантин

2 хв читати
Голова Харківської ОДА вимагає від харківської мерії закрити навчальні заклади на карантин

 Голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Олексій Кучер вимагає від керівництва обласного центру виконати постанову Кабінету Міністрів України і закрити на карантин всі навчальні заклади незалежно від форми власності.

"Наголошую, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України у зв'язку з карантином відвідування навчальних закладів на всій території України забороняється! А навчальні заклади всіх рівнів і форм власності мають бути закриті на карантин. Окремо хочу звернутися до представників харківської міської влади з вимогою відповідально поставитися до здоров'я харків'ян! Візьміть до уваги Постанову Кабміну і виконайте розпорядження МОН!", - написав Кучер на своїй сторінці у Facebook у четвер вранці.

Він повідомив також, що на час карантину (з 12 березня до 3 квітня) скасовують виїзні прийоми громадян у районах області, а всеукраїнський проект "Озеленення України", у рамках якого в області планувалося висадити 250 тис. дерев, переноситься з 21 березня на квітень.

Як повідомлялося, в середу було ухвалено постанову Кабінету Міністрів "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", яка передбачає, зокрема, введення карантину в усіх навчальних закладах незалежно від форми власності.

Пізніше міський голова Харкова Геннадій Кернес на своїй сторінці у Facebook повідомив, що у школах і дитячих садках міста карантин не вводитимуть.

"Причина перша - за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ у школах. Причина друга - куди батькам подіти своїх дітей на час тритижневого карантину зовсім незрозуміло і для багатьох із них - цей час стає важким випробуванням. Але якщо хтось вважає, що для його дитини краще найближчим часом пересидіти вдома - керівництво шкіл не буде проти, необхідно лише написати відповідну заяву на ім'я керівника навчального закладу. І, до речі, скоро канікули - з 23 до 29 березня", - написав Кернес.

Водночас, за його словами, до початку весняних канікул для середньо- і старшокласників буде скасовано багатокабінетну систему, навчальний процес відбуватиметься в одному класі. Вранці діти проходитимуть медичний огляд. Самі школи додатково дезінфікуватимуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА