13:50 12.03.2020

МВС із 1 травня запустить систему відеофіксації порушень ПДР у штатному режимі в Києві та області

3 хв читати
МВС із 1 травня запустить систему відеофіксації порушень ПДР у штатному режимі в Києві та області

Міністерство внутрішніх справ має намір із 1 травня поточного року запустити в штатному режимі роботу системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері гарантування безпеки дорожнього руху в Києві та в Київській області, і хотіло б за п'ять років знизити смертність на дорогах у всій країні вдвічі, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Наразі у світі під егідою ООН оголошено десятиліття за зниження смертності на дорогах. До 2030 року ООН встановило план: знизити загибель людей у світі вдвічі в ДТП. Я думаю, що в Україні ми можемо разом із Міністерством інфраструктури поставити мету за п'ять років знизити смертність на дорогах України вдвічі", - сказав Геращенко під час презентації системи президенту України Володимиру Зеленському в четвер у Києві.

Заступник міністра зазначив, що за статистикою 40% ДТП стаються саме через перевищення швидкісного режиму. При цьому він навів як порівняння, що у 2019 році в Києві загинули в ДТП 120 осіб, а в столиці Норвегії Осло – лише одна.

Він розповів, що на сьогодні в Києві встановлено 20 камер, і до 1 травня, дня запуску системи в штатному режимі, буде встановлено ще 30 камер у Київській області. "Ці камери не встановлені де попало - вони встановлені в місцях, де за статистикою гинула і травмувалася найбільша кількість наших громадян", - наголосив чиновник.

Наприклад, камери працюватимуть на Південному мосту, де за останні три роки загинули двоє людей і травмувалися понад десятеро, на Харківській площі, де за три роки загинули десять киян і гостей столиці.

Геращенко зазначив, що камера фіксуватиме перевищення швидкості, після цього патрульний поліцейський зафіксує на своєму комп'ютері й перевірить номери автомобіля.

"Після встановлення збігу номера автомобіля з його маркою виписується адміністративний протокол, який через "Укрпошту" скеровуватимуть порушнику. Ця особа зможе ознайомитися з фотографією, часом, місцем і навіть переглянути відеозапис, в який саме час його автомобіль перевищив швидкість. Якщо за кермом був не власник автомобіля, то він може повідомити особу, якій він довірив своє авто, щоб ця людина заплатила штраф", - пояснив він.

Заступник глави МВС наголосив, що потрібно також вкладати великі кошти в безпеку інфраструктури, перебудовувати транспортні розв'язки, покращувати автодороги, але без контролю швидкості руху на дорогах це неможливо.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що за 28 років незалежності в ДТП загинули 174 тис. осіб і майже 1 млн 264 тис. постраждали. "Водночас ми бачимо, що впровадження контролю дорожнього руху дуже сильно впливає на кількість ДТП. У 2015 році ми запустили патрульну поліцію України, і смертність впала на тисячу життів на рік", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА