16:31 12.03.2020

Київська міськрада розірвала договори оренди землі, де планували побудувати нове посольство та консульство РФ, там будуть сквери

2 хв читати
Київська міськрада розірвала договори оренди землі, де планували побудувати нове посольство та консульство РФ, там будуть сквери

Київська міська рада підтримала проекти рішень про розірвання укладених ще у 1998 році терміном на 49 років договорів оренди трьох земельних ділянок для будівництва нових приміщень посольства, консульства та резиденції посла РФ у центрі Києва, які за цей час так і не було побудовано.

Як повідомив голова фракції "Свобода" в Київській міськраді Юрій Сиротюк, який є співавтором проекту рішення, йдеться про ділянки на вулиці Спаській, 13, 14, 15 та вул. Боричів Тік, 17, 19, 21 в історичному районі Поділ.

"Їх тут вже нєт. І сподіваюся більше ніколи не буде... Дякую депутатам столиці воюючої України за підтримку цього рішення", - прокоментував рішення Сиротюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

На засіданні міськради в четвер на підтримку розірвання відповідних договорів проголосували 63, 72 та 61 депутат відповідно.

Як повідомлялося, 7 лютого 2017 року постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодила розірвання договору оренди одразу для трьох ділянок, наданих посольству РФ за 1 грн на рік. Йшлося про розірвання договорів оренди земельної ділянки площею 0,197 га на вулиці Спаській, 14, земельної ділянки площею 0,3634 га на вулиці Спаській, 13-15 та на вулиці Боричів Тік, 17-21 площею 0,3771 га у Подільському районі.

"Згідно з проектами рішень, юридична причина розірвання оренди - нецільове використання земельних ділянок і невиконання умов договорів", - повідомили в прес-службі Київради.

Водночас у повідомленні йшлося, що проекти рішень мають також розглянути на пленарному засіданні Київради. "Після того, як земельні ділянки повернуть у комунальну власність, депутати клопотатимуть про облаштування там скверів", - розповіли тоді в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА