07:45 13.03.2020

Львів готовий закупити 100 апаратів ШВЛ, але їх немає в Україні

2 хв читати
Львів готовий закупити 100 апаратів ШВЛ, але їх немає в Україні

Львів готовий закупити близько 100 апаратів штучної вентиляції легенів, заявив міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі програми "Право на владу" вночі з четверга на п'ятницю.

"Ми готові купити близько 100 ШВЛ-ів. Ми припинимо всі інші роботи в місті, тому що немає нічого важливішого за здоров'я людей. Я розумію, що ці апарати теоретично можуть знадобиться до кінця березня - початку квітня ... але їх немає фізично. Ми знайшли в Україна три апарати, які зараз везуть до Львова. Більше їх немає ніде", - заявив Садовий.

Він також заявив, що ШВЛ не можна купити зараз навіть в інших країнах, оскільки багато країн ввели обмеження на продаж медобладнання.

Зі свого боку головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що завтра проведе зустріч з постачальниками медобладнання і міжнародними партнерами для актуалізації інформації про наявність медобладнання і можливості поставок в Україну.

Ляшко також прокоментував питання держзакупівель медобладнання та ліків в умовах карантину.

"Будуть закупівлі без тендера. Міністр охорони здоров'я ініціював законопроект про першочергові заходи реагування, який буде внесений і передбачає дозвіл закуповувати без тендерних процедур медобладнання і засоби діагностики, а також лікарські засоби за списком, визначеним Кабміном для ефективної протидії коронавірусній інфекції", - заявив він.

За словами Ляшка, для Львівського обласного лабораторного центру додатково виділили 1 млн грн для закупівлі тест-системи для ПЛР діагностики, швидких тестів на коронавірусну інфекцію і швидких тестів на грип і грип-Б.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА