14:12 13.03.2020

Президент МАУ вважає дії блогера, котрий висвітлював рейс із Мілана, спрямованими на розпалювання паніки

3 хв читати
Президент МАУ вважає дії блогера, котрий висвітлював рейс із Мілана, спрямованими на розпалювання паніки

Керівництво авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) готує юридичну оцінку діям блогера і політдіяча Антона Гури, який раніше заявив про наявність великої кількості пасажирів із симптомами, схожими з симптомами Covid-19 на борту рейсу МАУ з Мілана до Києва.

Пізніше, після перевірки трьох пасажирів із симптомами ГРВІ в Олександрівській лікарні в Києві, наявність Covid-19 не підтвердилася.

"Ми тим часом з юристами працюємо над тим, щоб дати діям блогера належну оцінку. Тому що дії, спрямовані на цілеспрямоване розпалювання паніки і на підрив довіри до інститутів влади, недовіри до лікарів, повинні бути оцінені правоохоронцями гідно", - написав на своїй сторінці у Facebook президент МАУ Євген Дихне.

Він також спростував більшу частину заяв Гури, зазначивши, що озвучена блогером мета поїздки "здійснити перевірку роботи санепідорганів" є брехнею, як і заява Гури про те, що той "бачив порожній Мілан", оскільки, за даними МАУ, Гура прилетів до Мілана 11 березня, не був допущений до Шенгенської зони через відсутність підтвердження можливості перебування в країні й відсутність чіткої мети поїздки, провів ніч в аеропорту і був відправлений назад у Київ найближчим рейсом від 12 березня.

Дихне також спростував інформацію про те, що "бортпровідники бігали салоном і давали єгиптянам жарознижувальні".

"Це брехня. Насправді бортпровідники не мають права давати пасажирам медичні препарати. І не робили цього!" – наголосив Дихне.

Він зазначив, що всі рейси МАУ забезпечені засобами індивідуального захисту для членів екіпажу, а також дезінфекторами для екіпажу та пасажирів у туалетних кімнатах і спецкомплектами для бортпровідників під час контакту з пасажиром, у якого є підозра на інфекційне захворювання - Universal Precation Kit. Окрім цього, літаки МАУ забезпечені масками для пасажирів.

"Екіпаж ухвалив рішення відкрити Precation Kit і забезпечити всіх пасажирів рейсу PS312 захисними масками для максимального гарантування безпеки перельоту", - наголосив президент МАУ.

Він також зазначив, що пілоти за 30 хвилин до посадки повідомили наземним службам про наявність хворих пасажирів на борту.

Дихне також спростував інформацію про те, що "на стійці реєстрації в аеропорту Мальпенса всі хворі й кашляють", наголосивши, що в аеропорту на реєстрації було виявлено 10 пасажирів із підозрілими ознаками захворювання, яких зняли з рейсу і не допустили до польоту.

Він також заявив, що температурний скринінг здійснювався і в Мілані, і після прибуття борту до аеропорту "Бориспіль".

"Першими на борт піднялися медичні співробітники. Медичний контроль і температурний скринінг провів особисто начальник санітарно-карантинного пункту в "Борисполі" Шаріпов Ю. М. із помічником для всіх пасажирів, бортпровідників та пілотів прямо на борту повітряного судна", - заявив Дихне.

Він також повідомив, що після повідомлення пілотів про наявність хворих пасажирів, борт було прийнято на санітарну стоянку (55 стоянка), з якої, після завершення всіх санепідпроцедур основну частину пасажирів (за винятком трьох хворих і направлених в кареті швидкої допомоги до клініки) було відправлено автобусами до терміналу.

"Після виходу пасажирів і членів екіпажу з борту було проведено процедуру дезінфекції, яка передбачає санітарну обробку поверхонь кабіни, салонів, відсіків, багажних відділень; експозицію за закритих дверей і люків; провітрювання за відкритих дверей і люків. Вся процедура заключної дезінфекції займає близько 3 годин", - зазначив Дихне.

Він також повідомив, що частину майна, що перебувало на борту судна, було утилізовано (одноразові наволочки з подушок, друковану преса і гігієнічні пакети), частину – було продезінфіковано (пледи і лляні серветки).

Як повідомлялося, раніше Гура на своїй сторінці у Facebook розмістив відео рейсу з Мілана до Києва, яким летіли люди з симптомами, схожими на коронавірус. За його словами, з літака МАУ (рейс PS 312) забрали трьох пасажирів із підозрою на коронавірус.

Пізніше, згідно з офіційною інформацією головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, пасажири цього рейсу з симптомами ГРВІ пройшли тест, під час якого було виявлено відсутність вірусу Covid-19. Всі троє госпіталізованих виявилися здорові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА