16:54 13.03.2020

Секретар РНБО підтвердив випадки зараження коронавірусом в ОРДЛО

2 хв читати
Секретар РНБО підтвердив випадки зараження коронавірусом в ОРДЛО

Випадки зараження новим коронавірусом Covid-19 зареєстровано на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов.

"Дійсно, служби зовнішньої розвідки та інші наші підрозділи мають інформацію про те, що на території окупованої частини Донецької та Луганської областей уже є зареєстровані випадки поширення коронавірусу. Більше того, ми розуміємо, звідки цей випадок взявся. На превеликий жаль, жінка, яка хворіла, вона повернулася через Москву з Китаю, їхала мікроавтобусом з Москви, і саме таким чином усе це там відбувалося", - сказав Данілов на брифінгу в п'ятницю.

Стосовно питання перетину кордону з окупованими територіями секретар РНБО уточнив, що з урахуванням того, що в регіоні проводиться Операція об'єднаних сил, керівник операції може на власний розсуд приймати ті чи ті рішення, зокрема щодо температурного скринінгу.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про наявну інформацію щодо 12 випадків зараження коронавірусом у Горлівці, яка розташована на непідконтрольній уряду частини Донецької області. "Нині у нас є попередня інформація про 12 випадків коронавірусу, який поширений у Горлівці. Тому ми маємо контролювати", - сказав глава МВС.

За його словами, перетин пунктів пропуску з тимчасово окупованими територіями буде можливий лише для українців з реєстрацією на території, підконтрольній Україні. Аваков пояснив, що якщо громадянин України живе в Горлівці, має там місце реєстрації, його не може бути пропущено на територію України, доки діє карантин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА