20:29 13.03.2020

Т.в.о. прем'єра Румунії вирішив піти на карантин після контакту із зараженим коронавірусом

1 хв читати
Т.в.о. прем'єра Румунії вирішив піти на карантин після контакту із зараженим коронавірусом

Тимчасово виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Румунії Людовик Орбан вирішив відправитися на карантин після контакту з сенатором, у якого виявили коронавірус Covid-19, повідомляють в п'ятницю європейські ЗМІ.

"Я піду на карантин і буду продовжувати виконувати свої обов'язки (віддалено - ІФ)", - сказав Орбан журналістам.

Зазначається, що в понеділок глава уряду відвідав ту саму зустріч, що й сенатор від його партії, у якого на цьому тижні підтвердилася наявність коронавірусу.

На наявність зараження Covid-19 перевірять не тільки Орбана, але і низку його міністрів. Не виключено, що якщо за підсумками цієї перевірки будуть виявлені ще випадки зараження, то весь уряд може бути відправлений на карантин.

Такі складнощі намітилися в розпал політичної кризи в Румунії. Минулого місяця кабінет міністрів Людовика Орбана відправили у відставку після того, як парламент виніс вотум недовіри.

Нині Орбан вважається тимчасово виконуючим обов'язки прем'єра країни. Раніше в п'ятницю президент Румунії Клаус Йоганніс знову запропонував кандидатуру Орбана на посаду прем'єра.

Зараз в Румунії зафіксовано 70 випадків зараження новим типом коронавірусу Covid-19. Влада країни закрила освітні та культурні установи. Пасажири, що прилітають з низки країн, зокрема з Китаю та Італії, повинні пройти двотижневий карантин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА