20:53 13.03.2020

Фонд Ріната Ахметова має намір придбати для Донецької області аналізатор для лабораторного виявлення коронавірусу

2 хв читати
Фонд Ріната Ахметова має намір придбати для Донецької області аналізатор для лабораторного виявлення коронавірусу

Фонд Ріната Ахметова за рішенням засновника і в координації з Міністерством охорони здоров'я в найкоротші терміни закупить і передасть до м. Маріуполя Донецької області аналізатор проб Convergys PCRtist у комплекті з тест-картриджами для нього, повідомляється на сайті Фонду в п'ятницю.

"Обладнання призначене для якісного визначення в лабораторних умовах нового коронавірусу COVID-19, який викликає важкі ускладнення. Аналізатор видає результати тесту всього за дві години... Таке обладнання реально допомагає попередити поширення хвороби. Експрес-тестування на місці – найефективніший спосіб виявлення захворювання, який дає змогу значно прискорити діагностику коронавірусу. Обладнання буде встановлено в Маріуполі", - йдеться в повідомленні.

Донецька область наразі залишається єдиною, де відсутнє необхідне обладнання і тести для проведення аналізів на коронавірус у лабораторних умовах. Директор ДУ "Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України" Василь Гончаренко зазначив, що наразі проби з Донецької області для аналізу доводиться доставляти до Києва, що забирає багато часу та ресурсів, а для точності аналізу відібраний матеріал варто привезти в лабораторію у найкоротші терміни, при цьому дотримуючись правил поводження зі зразками під час транспортування.

За його словами, аналізатор проб на коронавірус Convergys PCRtist настільки автоматизований, що практично повністю виключає вплив людського фактора на процедуру тестування, значно скорочує час дослідження і ризик помилок. З його допомогою результати аналізу можна отримати менше ніж за дві години.

Фонд Ріната Ахметова також передав Міністерству охорони здоров'я України обладнання для порятунку хворих з ускладненнями, а також засоби індивідуального захисту для лікарів: апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) Servo-I Universal и Servo Air і кисневі концентратори для них - по 4 шт.; ізолюючий мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих EgoZlin biobag EBV - 30/40 - 1шт.; захисний біологічний і протихімічний костюм із фільтрувально-вентиляційною установкою Eobo-20 EgoZlin - 1 шт.; захисні одноразові комбінезони - 400 шт .; інфрачервоні термометри з лазерною указкою - 80 шт.; захисні маски - 10 тис. шт. Раніше до санаторію "Нові Санжари" в Полтавській області було доставлено засоби захисту для лікарів і співробітників медзакладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА