21:35 13.03.2020

Зараз немає необхідності закривати громадський транспорт у зв'язку з коронавірусом

2 хв читати
Зараз немає необхідності закривати громадський транспорт у зв'язку з коронавірусом

Нині немає необхідності припиняти роботу громадського транспорту, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Я можу сказати: при необхідності, якщо буде така ситуація, може бути закритий весь громадський транспорт. Але це в разі необхідності. Зараз такої необхідності немає. Зараз треба дотримуватися максимально правил особистої гігієни, мити руки і якщо, власне, немає такої необхідної потреби, я би до всіх звертався: взагалі-то самоізоляція - це найкращий випадок, коли ви можете убезпечити себе, свою сім'ю", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер".

Також Данілов закликав допомагати літнім людям, що перебувають у групі ризику.

"Ми відпрацьовуємо зараз таку ситуацію, коли ми мали б їх забезпечити, щоб вони були самоізольовані максимально", - пояснив він.

Данілов поінформував, що на засіданні РНБО в п'ятницю було прийнято рішення, що всі товари, які в'їжджають в країну "через лінію допомоги, за лінією ліків", повинні бути розмитнені протягом максимально 24 годин.

"Ми б хотіли, щоб найгіршого сценарію в нашій країні не було. Але ми від цього не застраховані. Ми працюємо щодня, ми спілкуємося з усіма країнами, з яких ми сьогодні отримуємо ту чи допомогу. Я запевняю наших громадян: я думаю, що у нас вистачить організаційних ресурсів, які є у нас сьогодні. Вже ліки є в країні. І ми щодня цим питанням займаємося", - підкреслив він.

Також секретар РНБО закликав усіх українців, у яких є бажання повернутися в Україну, зробити це якомога швидше, оскільки через деякий час це буде зробити "вкрай складно", тому що кордони країн, в яких вони перебувають, можуть бути закриті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА