07:47 14.03.2020

Кличко: Ми починаємо капітальний ремонт доріг історичної частини міста - старого Подолу

2 хв читати
Кличко: Ми починаємо капітальний ремонт доріг історичної частини міста - старого Подолу

У Києві почали капітальний ремонт доріг на вулицях історичної частини міста в Подільському районі, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"На цій вулиці (Покровська - ІФ) вже переклали всі комунікації. І сьогодні триває процес заливки бетонної подушки, на яку зверху вкладуть масивну бруківку. Ремонтуючи старовинні вулиці, ми відмовлятимемося від асфальту. Тому що хочемо повернути цим вулицям їх історичний вигляд. Наприклад , вулиця Покровська - одна з найстаріших в Києві. Перші спогади про неї датовані 15 століттям. Тоді вона носила назву Гнила. А на плані міста 1803-го року позначена вже як Різдвяна. Старовинні вулиці нашого міста повинні бути привабливими для туристів. І, я впевнений, кияни також будуть задоволені", - підкреслив мер столиці під час перевірки робіт з оновлення вулиці Покровської.

Він зазначив, що вул.Покровську повністю оновлять до кінця травня поточного року. Після цього ремонт почнуть ще на кількох вулицях старого Подолу. При цьому і бруківка, і тротуари будуть виконані в одному стилі. Також планується оновити систему вуличного освітлення.

Кличко укотре закликав Фонд держмайна передати в комунальну власність Гостиний двір.

"Ця будівля має стати окрасою Подолу і Контрактової площі. Ми вже кілька років чекаємо передання Гостиного двору громаді міста, щоб почати там капітальний ремонт. А тим часом будівля руйнується, і ми можемо втратити цю архітектурну пам'ятку", - заявив Кличко.

Мер столиці також зазначив, що в поточному році підприємство "Київавтодор" почав дорожньо-будівельний сезон набагато раніше.

"Я поставив перед "Київавтодором" амбітні плани. Вже найближчим часом киянам і гостям столиці представлять капітально відремонтовану вулицю Туполєва. Повністю відновлять і проспекти Героїв Сталінграда та Броварську. Завершать ремонт проспекту Степана Бандери і ще багато інших інфраструктурних об'єктів, якими щодня користуються сотні тисяч людей", - підкреслив Кличко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА