19:13 14.03.2020

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заходів для недопущення поширення коронавірусу

2 хв читати
Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заходів для недопущення поширення коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський указом №87 / 2020 від 13 березня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 13 березня "Про невідкладні заходи щодо гарантування національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS- CoV-2".

Указ і рішення РНБО опубліковані на сайті глави держави в суботу, почали діяти з дня опублікування.

Рішенням визначено закрити з 00.00 17 березня 2020 року протягом наступних двох тижнів пунктів пропуску через державний кордон для здійснення регулярного пасажирського сполучення.

Крім того, з 00.00 16 березня протягом двох тижнів припиняється в'їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, за винятком осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, і за окремими рішеннями МЗС України акредитованих співробітників дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій.

Кабміну доручено провести комплексний аналіз можливості ефективного реагування системи охорони здоров'я щодо протидії спалаху COVID-19.

Уряд також має забезпечити укомплектування тест-системами для виявлення COVID-19 пунктів пропуску через держкордон і КПВВ з тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях і АРК.

Кабмін також повинен невідкладно профінансувати виготовлення Інститутом молекулярної біології НАН України не менше 200 тис. тестів для ПЛР-діагностики COVID-19.

Крім того, уряд має затвердити порядок тимчасової самоізоляції осіб, у яких є підозра на захворювання COVID-19.

Уряд має впровадити в установленому порядку митне оформлення протягом однієї доби вантажів (лікарських засобів, медичного обладнання, засобів медичного призначення для організації боротьби з COVID-19), які надходять в Україну.

Міністерство охорони здоров'я має визначити і забезпечити прогнозовану потребу в тест-системах для виявлення COVID-19 і гарантувати постійну наявність таких систем у закладах охорони здоров'я.

Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства слід невідкладно переглянути номенклатуру матеріальних цінностей держрезерву і норм їх накопичення, передбачивши незнижуваний запас коштів симптоматичного лікування від гострих респіраторних хвороб та засобів особистої гігієни, з розрахунком на три місяці.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА