19:50 14.03.2020

Попередньо борт з українцями вилетить з італійського Тревізо в неділю в другій половині дня, час ще узгоджується

2 хв читати
Попередньо борт з українцями вилетить з італійського Тревізо в неділю в другій половині дня, час ще узгоджується

Планується, що літак з українцями, заблокованими на кордоні між Італією і Словенією, вилетить з італійського міста Тревізо, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"На завтра у нас запланований спеціальний рейс з міста Тревізо ... Громадяни, які опинилися в ізольованому стані, тому що перебувають недалеко від Словенії, не мають можливості виїхати, тому що фактично заблоковані. Ми відправляємо туди спецрейс. Сьогодні було прийнято відповідне рішення на засіданні уряду", - повідомив він на брифінгу в суботу в Кабінеті міністрів.

При цьому він підкреслив, що бортом будуть доставлені не тільки заблоковані на кордоні зі Словенією українці. "Попередньо це буде у другій половині дня після обіду: час ще узгоджується ... Ми хочемо не тільки 110 або 111 громадян України забрати, а більше", - сказав він, додавши, що прибуде літак в "Бориспіль".

Зі свого боку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що на борту літака ще 100 зайвих місць, і українські консули вже роблять оголошення в Північній Італії про те, що ті, хто бажає евакуюватися в Україну цим рейсом, можуть звертатися з відповідним проханням.

Разом із тим він пояснив, що остаточна кількість українців, які хочуть повернутися з Італії, буде відома до 17 березня. "За останні два дні ми фіксуємо збільшення реєстрації та звернень. Але зараз люди ще перебувають у такому хаотичному стані: приймають рішення, виїжджати чи ні. Ми будемо мати точні цифри станом на 17 число".

Як повідомлялося, група українців (101 особа) виявилася заблокованою на кордоні між Італією і Словенією, оскільки словенські прикордонники не пускають їх в країну через заходи з протидії поширенню коронавірусу Covid-19.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА