20:22 14.03.2020

Глава МЗС України назвав кроки, які повинні зробити українці, що залишилися за кордоном після 17 березня

2 хв читати
Глава МЗС України назвав кроки, які повинні зробити українці, що залишилися за кордоном після 17 березня

Українці, які залишаться за кордоном після 17 березня, повинні зареєструватися в системі Міністерства закордонних справ України "друг" і звернутися до дипломатичних представництв України за кордоном, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Крок номер один: спробуйте повернутися в Україну до 17 числа. Якщо ви бачите, що у вас не виходить це зробити, негайно зареєструйтеся в системі МЗС "ДРУГ"- Добровільна реєстрація українських громадян - і ми будемо бачити, що ви залишаєтеся і що ви потребуєте нашої підтримки. Паралельно зверніться до консульської установи або посольства України в тій країні, де ви залишилися. Ви можете це зробити електронною поштою, можете на сторінках соціальних мереж. Третій крок: Коли ми побачимо цю картинку, яка складається - де, хто знаходиться, в якій кількості - ми зможемо встановити контакт з цими людьми і вже починати формувати групи", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

Кулеба підкреслив, що нині організовується евакуація 100 українців, заблокованих на кордоні між Італією і Словенією, однак на борту літака залишаються ще 100 зайвих місць, і українські консули вже роблять оголошення в Північній Італії, що ті, хто бажає евакуюватися в Україну цим рейсом, можуть звертатися з відповідним проханням.

Кулеба звернувся до українців і вкотре закликав їх відмовитися від вже запланованих поїздок за кордон, "оскільки ситуація стрімко погіршується в різних країнах, і ви не знаєте, що станеться післязавтра".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА