07:08 15.03.2020

Поліція і Нацгвардія охоронятимуть порядок на довиборах до парламенту в 179 окрузі

2 хв читати
Поліція і Нацгвардія охоронятимуть порядок на довиборах до парламенту в 179 окрузі

В охороні громадського порядку під час проміжних виборів до Верховної Ради у мажоритарному окрузі №179 (Харківська область) в неділю крім поліції будуть задіяні додаткові сили.

"До охорони правопорядку під час виборчого процесу будуть залучені 480 поліцейських і 50 співробітників Національної гвардії України", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, в суботу відбулася нарада щодо заходів безпеки при проведенні виборів в умовах карантину, встановленого для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

Глава ХОДА Олексій Кучер поставив завдання забезпечити всі 189 дільничних комісій інформаційними матеріалами, провести дезінфекцію приміщень для голосування і приміщень, де працюватимуть виборчі комісії, - перед початком процесу і протягом дня, а членів ДВК забезпечити індивідуальними засобами захисту та антисептиками.

Радник заступника голови ХОДА з медичних питань Олександр Галацан запропонував забезпечити чергування медичного працівника на кожній ділянці. До обов'язків медика буде входити моніторинг стану здоров'я виборців, а також дезінфекційні заходи.

"Усі члени ДВК повинні мати з собою особисті ручки. Ручки для виборців необхідно обробляти працівнику, який знаходиться на ДВК - щогодини", - сказав Галацан.

Також було запропоновано не передавати паспорти з рук виборців до рук членів ДВК, оскільки коронавірус може зберігатися на папері.

Крім того, учасники наради доручили голові окружної виборчої комісії Олександру Чорному організувати графік роботи з прийому документації від ДВК таким чином, щоб у приміщенні комісії не відбувалося скупчення людей.

Як повідомлялося, 5 листопада 2019 року Олексій Кучер, який став народним депутатом у 179 окрузі (Зачепилівський, Лозівський, Красноградський Кегичівський та Сахновщинський райони Харківської області) від партії Слуга народу, був призначений головою Харківської обласної державної адміністрації. Проміжні вибори в окрузі №179 призначені на 15 березня 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА