07:55 16.03.2020

Секретаріат ООН через коронавірус з 16 березня переходить на віддалену роботу

2 хв читати
Секретаріат ООН через коронавірус з 16 березня переходить на віддалену роботу

Співробітники Секретаріату ООН з 16 березня і до 12 квітня через поширення коронавірусу працюватимуть віддалено, якщо в їх приходові не буде гострої необхідності, заявив Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Я прийняв рішення про те, що з понеділка 16 березня і до неділі 12 квітня 2020 року всі співробітники (Секретаріату ООН - ІФ) будуть працювати дистанційно, крім тих випадків, коли їх фізична присутність в будівлі необхідна для виконання принципово важливої роботи", - йдеться в заяві Генсекретаря.

Зазначається, що "через три тижні ООН проведе оцінку необхідності підтримки або скорочення нинішнього рівня кількості співробітників в будівлі".

У заяві підкреслюється, що ООН при цьому не припиняє своєї роботи.

"Співробітники штаб-квартири продовжать надавати необхідну підтримку діяльності наших представництв і місій на землі, а також процесу міждержавної взаємодії", - заявив Гутерріш.

Раніше в четвер постпредство Філіппін при ООН в Нью-Йорку повідомило, що одна зі співробітниць місії захворіла коронавірусом. У листі місії зазначалося, що диппредставництво в зв'язку з цим було закрито, а співробітникам дано розпорядження дотримуватися карантину. "Ми припускаємо, що всі ми були заражені", - підкреслювалося в повідомленні.

Джерела також повідомили напередодні "Інтерфаксу", що щонайменше 25 дипломатичних місій при ООН в Нью-Йорку повністю або частково перейшли на віддалений режим роботи через поширення коронавірусу. За їхніми словами, рішення повністю або частково перейти на роботу вдома або ж працювати позмінно взяли представництва деяких країн Європи, Північної і Південної Америки, Південно-Східної Азії та Близького Сходу.

Один із співрозмовників агентства розповів, що до кінця тижня в штаб-квартирі ООН значно зросла кількість скасованих або перенесених заходів, а також помітно скоротилася присутність співробітників різних місій і Секретаріату.

"Проте, навіть ті країни, які обмежили режим роботи, поки продовжують направляти своїх представників на ключові зустрічі", - зазначив інший співрозмовник агентства.

У місті Нью-Йорк нині зафіксовано 154 випадки захворювання коронавірусом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА