11:36 16.03.2020

Консульські закордонні установи України тимчасово припинили видачу віз

1 хв читати
Консульські закордонні установи України тимчасово припинили видачу віз

Консульські закордонні установи, консульські відділи в міжнародних пунктах пропуску та Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України тимчасово припиняють упровадження прийому громадян і видачу віз з 14 березня 2020 року в зв'язку з заходами щодо боротьби з розповсюдженням коронавірусом в Україні.

"У зв'язку з оголошенням в Україні карантину, метою якого є запобігання поширенню вірусу Covid-19, консульські закордонні установи, консульські відділи в міжнародних пунктах пропуску та Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України тимчасово припиняють ведення прийому громадян та видачу віз з 14 березня 2020 року", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України в понеділок.

У міністерстві пообіцяли, що інформацію про відновлення роботи буде оприлюднено додатково та попросили звертатися за електронною адресою [email protected].

Як повідомлялося, закордонні дипломатичні установи тимчасово, на один тиждень із неділі, 15 березня, до п'ятниці 20 березня 2020 року включно переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилену обробку запитів громадян.

Особлива форма роботи передбачає, що дипломатичні установи за кордоном продовжать здійснювати свої функції в дистанційному режимі, крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії та функції, особливо пов'язані з пандемією.

Також 14 березня повідомлялося, що було зафіксовано перший випадок захворювання українського дипломата в одній із країн світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА