13:24 16.03.2020

У Чернівцях увечері закриваються заклади громадського харчування і частина магазинів, мер закликав жителів без потреби не залишати домівки

3 хв читати
У Чернівцях увечері закриваються заклади громадського харчування і частина магазинів, мер закликав жителів без потреби не залишати домівки

Мер Чернівців Олексій Каспрук оголосив про закриття закладів громадського харчування в місті, припинення роботи всіх магазинів, які не торгують продуктами харчування і предметами першої необхідності, й обмеження роботи громадського транспорту з вечора понеділка, 16 березня, в рамках боротьби з поширенням гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Він зазначив, що одна з хворих жительок області отримала зараження, не перебуваючи в Італії або в іншій країні, де цей вірус поширюється, "тобто зараження сталося вже всередині Чернівецькій області, тут, на місці", у зв'язку з чим і є необхідним вжиття таких заходів.

"Ми з 18:00 припиняємо роботу закладів громадського харчування на території м. Чернівці ... Закликаю підприємців, якщо є бажання, все-таки надавати послуги з доставки продуктів харчування жителям за заявкою. Я думаю, це буде необхідно, і ця послуга матиме попит", - сказав Каспрук у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому він закликав підприємців захистити співробітників усіма можливими засобами, відмовитися від використання готівки та мінімізувати контакт із покупцями.

"Припиняється робота всіх установ торгівлі, які не торгують предметами харчування і предметами першої необхідності, такими як побутова хімія, певним переліком господарських товарів, засобів особистої гігієни тощо", - сказав мер, додавши, що при цьому в магазинах, які продовжать роботу, буде зменшено допустиму кількість відвідувачів, які зможуть там перебувати одночасно.

"Щодо громадського транспорту в місті, також сьогодні буде ухвалено рішення про певні обмеження ... Йтиметься про те, щоб забезпечити насамперед громадським транспортом тих людей, які залишаються працювати", - сказав мер, пообіцявши повідомити деталі пізніше.

Каспрук також повідомив, що розпорядився органам місцевого самоврядування перейти в "дуже обмежений режим роботи" з мінімальним фізичним контактом із жителями. "Буде створено всі умови, щоб чернівчани змогли отримати послуги адміністративні або консультацію телефоном або за допомогою інтернет-засобів. Частину співробітників ми просимо взяти відпустки та ізолюватися з членами сім'ї", - сказав міський голова.

Він також анонсував розробку рекомендацій щодо роботи поштових, банківських відділень. "Будуть рекомендації, якщо ситуація ускладнюватиметься, буде ухвалено рішення про суттєве обмеження", - сказав Каспрук.

Мер звернувся до батьків, наголосивши, що "діти на карантині мають перебувати виключно вдома" й не повинні переміщатися містом, крім випадків нагальної потреби. Те саме стосується і осіб похилого віку та осіб із хронічними хворобами й ослабленим імунітетом. "У ваших інтересах із житла взагалі не виходити ... Буде створено окремий оперативний штаб із залученням наших співробітників соціальних служб, волонтерів, які надаватимуть послуги з доставки продуктів, ліків, можливо", - сказав міський голова, звертаючись до них.

Він закликав жителів міста без термінової потреби з домівок не виходити, громадським транспортом користуватися мінімально. "Готуємося до серйозних викликів", - резюмував Каспрук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА