13:40 16.03.2020

Українців закликають оплачувати рахунки за комунальні послуги дистанційно

2 хв читати
Українців закликають оплачувати рахунки за комунальні послуги дистанційно

Міністерство соціальної політики України закликає громадян дистанційно оплачувати отримані рахунки за житлово-комунальні послуги.

"Для оплати житлово-комунальних послуг не обов'язково особисто відвідувати відповідні відділення банків і "Укрпошту", створюючи черги та скупчення людей", - сказав заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на брифінгу про заходи щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції в Києві в понеділок.

Заступник міністра зазначив, що станом на сьогодні існує кілька варіантів оплати послуг, які дають змогу зробити це дистанційно, зокрема, використовуючи особисті кабінети та інтернет-банкінг.

"Звертаємося до рідних і близьких пенсіонерів, осіб похилого віку та маломобільних категорій населення із проханням допомогти вашим бабусям, дідусям, батькам і матерям розібратися й оплатити комунальні послуги без відвідування банківських установ і відділень "Укрпошти" або зробити це за них", - додав заступник міністра.

Він наголосив, що для самотніх громадян, які перебувають на обслуговуванні в територіальних центрах соціального обслуговування, допомогу з оплатою рахунків здійснюватимуть соціальні працівники, які вже отримали відповідні інструкції.

Також у Мінсоцполітики поінформували, що на сьогодні близько 2/3 одержувачів пенсій та соціальних виплат отримують їх за допомогою перерахунку на банківські картки, тому зміни механізму й термінів виплат для цієї категорії не передбачаються.

Зазначається, що майже третина одержувачів, зокрема маломобільні особи, отримують виплати через відділення "Укрпошти" та через безпосередню доставку додому.

"Наразі такі виплати також здійснюються відповідно до певних графіків. Співробітники "Укрпошти" працюють у звичайному режимі", - наголосив Музиченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА