17:05 16.03.2020

Українців із Єгипту мають повернути туроператори - глава МЗС

1 хв читати
Українців із Єгипту мають повернути туроператори - глава МЗС

Туроператори мають виконати свої зобов'язання і повернути українців з Єгипту, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Туроператори, які так героїчно завезли людей до Єгипту, зокрема за останні дні, мають виконати свої зобов'язання і повернути громадян назад. Міністерство інфраструктури працюватиме з ними для того, щоб знаходити для них спеціальні слоти, буде спеціальна модель для здійснення цього. Але не вдасться туроператорам перекласти цей тягар повністю на державу", - сказав він на брифінгу в Києві у понеділок.

Міністр наголосив, що в понеділок до Шарм-еш-Шейху прибув український консул, який поїхав у відрядження туди для того, щоб бути на місці і допомагати українським громадянам вирішувати їхні проблеми.

"Ми всім допомагатимемо. Я хочу ще раз сказати: ми не кинемо жодного громадянина напризволяще, і проблему українців в Єгипті ми вирішуватимемо спільно з тими, хто цю проблему створив, і розраховуємо на конструктивне, відповідальне ставлення туроператорів", - додав Кулеба.

Як повідомлялося, 730 громадян України поміщено на 14-денний карантин у готелі в єгипетському місті Шарм-еш-Шейх у зв'язку з виявленням у ньому двох туристів, хворих на коронавірус Covid-19. Глава МЗС України заявив, що серед українців, які перебувають на карантині в Єгипті, немає хворих на коронавірус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА