21:02 16.03.2020

ЄС виділить додаткові кошти СММ ОБСЄ і надасть додаткову допомогу Донбасу

2 хв читати
ЄС виділить додаткові кошти СММ ОБСЄ і надасть додаткову допомогу Донбасу

Європейський Союз виділить додаткові 3.2 млн євро для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та ще 1 млн євро на підвищення підтримки цивільного захисту на сході України, повідомило Представництво ЄС в Україні.

"ЄС виділить додаткові 3,2 млн євро Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ. У такий спосіб загальна сума, яку Євросоюз надав місії, складе 52 млн євро. Також ЄС підвищить свою підтримку цивільного захисту на сході України, надавши на ці цілі 1 млн євро. Це сприятиме впровадженню Стратегії України із захисту цивільного населення, щойно її буде ухвалено", - повідомляється на сайті Представництва ЄС у понеділок.

Також Євросоюз профінансує реконструкцію сучасного центру надання адміністративних послуг у Станиці Луганській. "Це забезпечить ефективний доступ громадян України до послуг – від тих, що стосуються пенсійного фонду, до реєстрів нерухомості – у відповідності до реформи децентралізації", - йдеться в публікації.

Окрім того, ЄС виділить 1 млн євро на підтримку стійкості перед небезпеками в регіоні Азовського моря.

"Йдеться про внесок у поліпшення надійності та доступності інформації про регіон, а також про його нагальні, середньо- та довгострокові потреби", - повідомляє представництво.

Наголошується, що разом зі своїми країнами-членами ЄС є найбільшим надавачем допомоги Україні в реагуванні на конфлікт, її обсяг із початку конфлікту в 2014 році становить 762.5 млн євро, гуманітарна допомога становить приблизно половину цієї суми. Загалом із 2014 року підтримка Євросоюзом України перевищила 15 млрд євро в грантах і пільгових позиках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА