19:04 17.03.2020

ВРП визнала утворення конкурсної комісії на зайняття посад членів ВККС за неможливе

1 хв читати

Вища рада правосуддя (ВРП) визнала за неможливе утворення конкурсної комісії на зайняття посад членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), а конкурс, оголошений у грудні минулого року, таким, що не відбувся.

"Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо конкурсу на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів... Визнати неможливим утворення конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України... Визнати конкурс на зайняття посади члена ВККСУ, оголошений відповідно до рішення ВРП від 12 грудня 2019 року, таким, що не відбувся", - йдеться в повідомленні ВРП, розміщеному в соцмережі Facebook.

Агентству "Інтерфакс-Україна" у ВРП уточнили, що головна причина неможливості формування конкурсної комісії полягає в тому, що своїх кандидатів до комісії подала лише Рада суддів України, а міжнародні організації, з представників яких має також складатися комісія, своїх кандидатів не представили. Отже, після завершення терміну 10 березня 2020 року комісію сформовано не було.

"Ще один важливий момент - це рішення Конституційного Суду, за яким було визнано неконституційними окремі положення закону в частині формування ВККСУ. Тому ВРП ухвалила рішення визнати конкурс таким, що не відбувся, та скасувати всі нормативні акти, ухвалені на підставі вже скасованих Конституційним Судом норм", - зазначили у ВРП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА