19:57 17.03.2020

Єврокомісія сформувала групу експертів високого рівня з коронавірусу

2 хв читати
Єврокомісія сформувала групу експертів високого рівня з коронавірусу

Європейська комісія (ЄК) оголосила у вівторок про створення консультативної групи з Covid-19, що складається з епідеміологів і вірусологів з різних держав-членів, для розробки керівних принципів ЄС з метою науково обґрунтованих і скоординованих заходів з управління ризиками.

"Коронавірус швидко змінює наше життя і суспільство. Всі уряди повинні щодня приймати адекватні рішення для жителів Європи, що спираються на якісну інформацію. Саме тому наукова експертиза і хороші поради зараз важливіше, ніж будь-коли. Я дуже вдячна всім високопоставленим експертам у групі за те, що вони надали свої знання на службу суспільству", - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Ця група, створена за мандатом держав-членів ЄС, буде працювати під головуванням глави ЄК, якій буде допомагати член Єврокомісії з охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс.

Група складається з семи членів із шести країн ЄС, "які діятимуть як самостійні особи і незалежно", наголошується в комюніке ЄК. У документі також повідомляється, що Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC), Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) і Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) братимуть участь в її роботі як спостерігачі.

Очікується, що група надасть Єврокомісії рекомендації з розробки заходів реагування, призначених для всіх держав-членів у відповідності з різними етапами епідемії в ЄС в цілому і з урахуванням конкретних умов держав-членів.

Експерти будуть рекомендувати, як виявляти і усувати значні прогалини або невідповідності в заходах, вжитих або яких необхідно вжити щодо стримування та управління поширенням Covid-19.

Надалі група готуватиме рекомендації щодо політичних заходів для усунення та пом'якшення довгострокових наслідків Covid-19.

Члени групи будуть проводити обговорення, мінімум, двічі на тиждень за допомогою відеоконференцій питань, висунутих Єврокомісією, або за їх власною ініціативою.

Перше офіційне засідання групи відбудеться в середу, 18 березня, йдеться в повідомленні Європейської комісії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА