07:44 18.03.2020

РБ ООН через коронавірус відкладає заплановані на поточний тиждень засідання

2 хв читати
РБ ООН через коронавірус відкладає заплановані на поточний тиждень засідання

Члени Ради Безпеки ООН, незважаючи на скасування засідань на поточному тижні через коронавірус, продовжують взаємодію з усіх питань, заявив голова РБ у березні, постпред Китаю Чжан Цзюнь.

"З урахуванням нинішньої ситуації з COVID-19 і рішеннями ООН у зв'язку з цим, Рада Безпеки має вжити необхідних заходів обережності для запобігання поширенню пандемії, і тому вирішила відкласти засідання на цьому тижні", - йдеться в поширеній заяві.

Зазначається, що голова "активно взаємодіє з іншими членами Ради з приводу програми роботи РБ на наступний тиждень".

"Рада, як і раніше, продовжує виконувати свої обов'язки, члени РБ тісно взаємодіють і координуються з питань, що стоять на порядку, і будуть вживати заходів у разі необхідності. Члени РБ зараз консультуються щодо проектів резолюцій, щодо Сомалі і Дарфура, і готуються прийняти рішення наступного тижня", - наголошується в заяві.

Напередодні дипломатичні джерела в штаб-квартирі Організації повідомили "Інтерфаксу", що Рада Безпеки ООН не планує проводити засідання на поточному тижні через спалах коронавірусу.

З 16 березня і до 12 квітня співробітники Секретаріату ООН будуть працювати віддалено, якщо в їх приході не буде гострої необхідності, заявив раніше Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш. У заяві Генсекретаря підкреслювалося, що ООН при цьому не припиняє своєї роботи.

Минулого тижня постпредство Філіппін при ООН в Нью-Йорку повідомило, що одна зі співробітниць місії захворіла коронавірусом. У листі місії зазначалося, що диппредставництво в зв'язку з цим було закрито, а співробітникам дано розпорядження дотримуватися карантину.

"Ми припускаємо, що всі ми були заражені", - підкреслювалося в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА