08:10 18.03.2020

СБУ викрила спроби вербування українців на Донбасі

2 хв читати
СБУ викрила спроби вербування українців на Донбасі

Контррозвідка Служби безпеки України викрила спроби вербування терористичними угрупованнями жителів Донецької та Луганської областей для виконання розвідувально-підривних завдань на шкоду державній безпеці України, повідомив прес-центр СБУ.

"Оперативники СБУ встановили, що жительку тимчасово окупованої Макіївки незаконно затримали представники так званої МДБ ДНР за нібито нелегальні валютні операції. Через психологічний тиск, залякування та погрози кримінального переслідування зловмисники змусили жінку погодитись на конфіденційне співробітництво для збору розвідувальної інформації про підрозділи Збройних сил України, які дислоковані на підконтрольній українській владі території Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що українка не виконувала злочинних завдань в інтересах терористичної організації. За матеріалами слідчих, суд звільнив жінку від кримінальної відповідальності.

Також у Луганській області контррозвідка Служби безпеки викрила іншу спробу вербування так званим МДБ ЛНР українця.

"Контрольовані російськими спецслужбами бойовики під вигаданим приводом незаконно затримали підприємця з тимчасово окупованого Луганська. Звинувативши чоловіка в нібито зберіганні зброї для вчинення диверсій, зловмисники вимагали від нього періодично відвідувати підконтрольну українській владі територію Луганщини. Там він мав збирати інформацію про дислокацію і переміщення українських військових підрозділів та передавати отримані відомості представникам так званого МДБ ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, щоб схилити українця до протиправної діяльності, до нього застосовували тортури. Звільнитися із катівень бойовиків чоловіку вдалося лише після підписання згоди на конфіденційне співробітництво з так званим МДБ ЛНР.

"Прибувши на підконтрольну українській владі територію Луганської області, громадянин одразу звернувся до СБУ і розповів про всі обставини свого затримання та вербування представниками терористичної організації", - зазначили в прес-центрі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА