16:00 18.03.2020

Президент МКЧХ Маурер пообіцяв Зеленському взяти на особистий контроль питання доступу до утримуваних осіб, узгоджене в рамках "нормандської зустрічі"

1 хв читати
Президент МКЧХ Маурер пообіцяв Зеленському взяти на особистий контроль питання доступу до утримуваних осіб, узгоджене в рамках "нормандської зустрічі"

Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Пітер Маурер у телефонній розмові пообіцяв президенту України Володимиру Зеленському взяти на особистий контроль питання доступу працівників МКЧХ до утримуваних осіб, узгоджене в рамках "нормандської зустрічі" 9 грудня 2019 року.

"Співрозмовники погодилися з важливістю забезпечення доступу співробітників МКЧХ до місць примусового перебування утримуваних осіб на Донбасі, в Криму і на території Російської Федерації, зокрема, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулося 11 березня. Президент МКЧХ подякував українській стороні за заходи з доступу представників організації до утримуваних осіб", - повідомляє в середу прес-служба президента України.

Зеленський високо оцінив роль МКЧХ як нейтрального посередника у передачі утримуваних у РФ українських громадян, яка відбулася 29 грудня 2019 року. Співрозмовники домовилися координувати подальші зусилля з обміну утримуваними особами.

"Сторони обговорили важливість співпраці з метою розшуку українців, зниклих безвісти на території ОРДЛО і в окупованому Криму", - наголошується в повідомленні.

Під час розмови також йшлося про ситуацію з безпекою на Донбасі. Маурер позитивно оцінив зусилля України, спрямовані на досягнення миру в цьому регіоні.

Зеленський подякував за гуманітарну допомогу, надану постраждалим від війни і внутрішньо переміщеним особам, і за суттєвий внесок МКЧХ у гуманітарне розмінування вже звільнених територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА