16:55 18.03.2020

СБУ притягнула до відповідальності 6 осіб за поширення фейків про коронавірус

1 хв читати
СБУ притягнула до відповідальності 6 осіб за поширення фейків про коронавірус

Протягом кількох днів Служба безпеки України припинила діяльність шістьох осіб, які поширюють в інтернеті неправдиву інформацію про ситуацію в Україні через коронавірус Covid-19, повідомляє прес-центр СБУ.

"Фахівці СБУ з кібербезпеки зазначають, що у зв'язку з упровадженням низки обмежувальних заходів для запобігання поширенню хвороби та мінімізації її наслідків активізували діяльність і пропагандисти сепаратизму. Користуючись ситуацією, зловмисники розбурхують паніку та протестні настрої серед громадян, намагаються дискредитувати владу, закликають до порушення конституційного ладу та насильницької федералізації", - зазначено в повідомленні.

Так, діяльність одного з таких інтернет-провокаторів було припинено в Одесі. Зловмисник не лише поширював неправдиву інформацію про коронавірус, а й публікував матеріали з закликами до зміни територіальних кордонів і державного кордону України, що є кримінальним правопорушенням, передбаченим ст.110 Кримінального кодексу України. Наразі провокатору оголошено про підозру, вирішується питання про застосування до нього обмежувальних заходів.

"Протягом кількох останніх днів СБУ разом із Нацполіцією до адміністративної відповідальності за маніпуляцію і спроби дестабілізації суспільної обстановки притягнуто ще п’ятьох осіб у Чернівецькій і Луганській областях", - ідеться в повідомленні.

Крім того, СБУ заявляє про велику кількість деструктивних спільнот на різних інформаційних майданчиках і появу неправдивих публікацій у російських ЗМІ.

"Наразі вживаються заходи щодо блокування їхньої діяльності та притягнення провокаторів до відповідальності", - додали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА