18:56 18.03.2020

Великий бізнес і місцева влада створюють обласні антикризові штаби боротьби з коронавірусом

4 хв читати
Великий бізнес і місцева влада створюють обласні антикризові штаби боротьби з коронавірусом

Українські бізнесмени створять і очолять штаби боротьби з коронавірусом у різних областях України, як стало відомо, домовленості про це було досягнуто під час зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками великого бізнесу на початку цього тижня.

Зокрема, Олександр Ярославський (DCH) створює такий штаб у Харківській області, Андрій Ставніцер ("ТІС") - в Одеській, Юрій Косюк ("МХП") - у Вінницькій і Черкаській, Ігор Воронов - у Київській, Геннадій Буткевич ("АТБ") - у Житомирській, Віктор Пінчук (EastOne) - у Дніпропетровській, Андрій Веревський ("Кернел") - у Полтавській і Кіровоградській, уточнило джерело в бізнес-колах.

Згідно з наявною на середу інформацією, такі штаби вже створено в Харківській області на чолі з Олександром Ярославським, головою обласної державної адміністрації (ОДА) Олексієм Кучером і мером Харкова Геннадієм Кернесом і в Одеській області на чолі зі співвласником "ТІС" Андрієм Ставніцером і головою ОДА Максимом Куцим.

"Олександр Ярославський керує штабом, його основна місія - організувати наповнення бюджету цього фонду всім необхідним. Це маски, це тест-системи, це апарати штучного дихання. Ми щойно з Олександром і Геннадієм Кернесом обговорили питання залучення інших бізнесменів", - повідомив за підсумками першого засідання харківського штабу 17 березня голова ОДА Кучер.

Він уточнив, що після зустрічі президента з представниками українського бізнесу Ярославський "умовно закріплений за Харковом".

Бізнесмен закликав своїх колег-бізнесменів "не лише зі сльозами на очах згадувати, як вони люблять Харків і Слобожанщину, а й засунути руку в кишеню до манжетів і від душі дати рідному регіону". "Прізвища всі відомі, обов'язково опублікуємо, хто дав, хто не дав. Гроші ми зберемо точно", - сказав Ярославський. За його словами, область не залишиться без медичного обладнання та матеріалів, а пенсіонери - без уваги.

"Підприємства групи "МХП" разом із місцевими органами державної влади створюють і забезпечують роботу оперативних штабів для розвитку в Черкаській та Вінницькій областях зон, безпечних для життя і роботи наших громадян", - ідеться в повідомленні МХП, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

У ньому наголошується, що холдинг усвідомлює виклики, пов'язані з поширенням коронавірусу в Україні, та вітає зусилля влади щодо координації зусиль із великим бізнесом.

"Про діяльність штабів і кампанії з боротьбі з поширенням коронавірусу інформуватимемо додатково. Бізнес і влада виступають єдиним фронтом у війні проти пандемії", - заявив "МХП".

Ставніцер у четвер у Facebook також повідомив про проведення першого засідання антикризового штабу в Одеській області. За його словами, до нього вже ввійшли глава БФ "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова і бізнесмен Вадим Мороховський, "точно приєднаються ще багато".

Засновник "ТІС" зазначив, що питання найпершої необхідності - закупівля апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), яких в області 72 і з них близько 30-40% зайняті, а ще якась частина не годиться, застаріла або належно не оснащена. "В оптимістичному сценарії ефективних і придатних для діагнозу "коронавірус" штук 40. Закупили 14 нових, чекаємо. Все ще критично мало. Один пацієнт на апараті ШВЛ проводить від 2 до 3 тижнів!" - пояснив Ставніцер.

Він також повідомив, що область отримає від головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка максимально розгорнуті інструкції та протоколи, які є в країні, а також очікує протоколів від італійських медиків.

Ставніцер уточнив, що в області 605,4 тис. пенсіонерів, з них 235 тис. в Одесі. "Це люди з критичної зони ризику, про яких ми повинні подбати насамперед. Ми здійснюватимемо централізовану доставку їжі, підключимо всіх реєстраторів і партнерів, (щоб) допомогти літнім самотнім людям залишатися вдома", - написав він.

Він також наголосив на необхідності допомогти ще одній групі ризику - лікарям, поліцейським, іншим соціальним працівникам, які погано екіпіровані та підготовлені, й на яких позначаються, зокрема, обмеження з муніципальним транспортом.

"Найближчими днями організуємо велику зустріч із бізнесом. Думаю, долучиться багато, і ситуація зрушиться", - повідомив Ставніцер.

Як повідомлялося, на зустрічі президента Володимира Зеленського з 15 великими українськими бізнесменами 16 березня було досягнуто домовленості створити окремий фонд, з якого країна зможе забезпечувати лікарні необхідними засобами. "Крім грошей, допомагатимемо людьми, ресурсами, логістикою, досвідом", - уточнив Ставніцер після зустрічі. В ній брали участь, крім вищезазначених, Рінат Ахметов ("СКМ"), Ігор Коломойський, Сергій Тігіпко ("ТАС"), Віталій Гайдук, Владислав Чечоткін ("Розетка"), В'ячеслав Клімов ("Нова пошта").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА