20:31 18.03.2020

У Києві посилено контроль за санітарним станом у гуртожитках

2 хв читати
У Києві посилено контроль за санітарним станом у гуртожитках

Незважаючи на те, що всі навчальні заклади, підпорядковані владі Києва, виконали протиепідемічні заходи та своєчасно відпустили студентів із гуртожитків по домівках, студентам, які не мають можливості змінити місце перебування, дозволене проживання у столичних гуртожитках на період карантину, повідомив профільний заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Валентин Мондрієвський.

"Життя і здоров'я дітей на першому місці. Ми максимально розвантажили гуртожитки, уникаючи скупчення молодих людей у будівлях. Ті, хто залишився, будуть у безпеці й під посиленим контролем. Керівникам вищих навчальних закладів доручено посилити санітарно-гігієнічний і протиепідемічний режим у гуртожитках. Учням і студентам забезпечують максимально комфортні умови проживання з дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров'я щодо профілактики захворювання коронавірусною інфекцією (Covid-19)", - цитує Мондрієвського прес-служба КМДА в середу ввечері.

Він наголосив, що заклади забезпечені мийними та дезінфекційними засобами, збільшено кількість вологих прибирань, обладнано приміщення для ізоляції здобувачів освіти в разі виявлення у них ознак захворювання. Впроваджено обов'язковий температурний скринінг і постійний нагляд медичними працівниками.

"У гуртожитках Київського університету ім. Бориса Грінченка станом на 11 березня (до впровадження карантину) проживали загалом 668 студентів. Після впровадження карантину в трьох гуртожитках університету залишилися 68 студентів: діти-сироти, іноземні студенти - слухачі підготовчого відділення, студенти з тимчасово окупованих територій, діти з багатодітних сімей (якщо в сім'ї є випадки гострих респіраторних захворювань), студенти, працевлаштовані в установах, що забезпечують життєдіяльність Києва під час карантину", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА