22:03 18.03.2020

Кличко: Люди, що заявляють про можливе часткове відновлення роботи метро, не є фахівцями транспортної галузі і висловлюють персональну думку

2 хв читати
Кличко: Люди, що заявляють про можливе часткове відновлення роботи метро, не є фахівцями транспортної галузі і висловлюють персональну думку

Люди, які заявляють про можливе часткове відновлення роботи метро, не є фахівцями транспортної галузі і висловлюють власну думку, міська влада створює дублі маршрутів громадського наземного транспорту, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Люди, які заявляють про це (часткове відновлення роботи метро - ІФ), не є фахівцями, не є відповідальними за транспортну галузь. По-друге, це може бути персональна думка, яку вони висловлюють", - сказав Кличко в ефірі "Українського радіо " в середу.

Разом із тим, він зазначив, що сьогодні, в ситуації, коли тимчасово не працює метро, міська влада створює маршрути, що дублюють громадський наземний транспорт, яких поки ще недостатньо. "Тому місто працює над тим, щоб кияни, яким потрібно дістатися на роботу чи в лікарню, могли зручно пересуватися столицею", - додав градоначальник.

Мер Києва зазначив, що коронавірус є дуже агресивним і швидко передається.

"Разом із тим, вірус ще не вивчений, а вакцини від COVID-19 у світі не існує. Тому скасування руху метрополітену до 3 квітня - вимушені і попереджувальні заходи", - підкреслив Кличко.

"Ми розуміємо, що обмеження пересування містом - дуже незручне для його жителів. Але наше завдання, щоб вірус не поширювався швидко. І одна з рекомендацій міжнародних експертів, зокрема, наших колег з Уханя, - це обмеження соціальних контактів", - додав він.

Кличко закликав киян із розумінням ставитися до обмежувальних заходів, залишатися в будинках, піклуватися про своє здоров'я і здоров'я оточуючих.

Як повідомлялося, 17 березня метро Києва з 23:00 тимчасово припинило перевезення пасажирів у зв'язку карантинними заходами в Україні.

Комунальне підприємство "Київпастранс" у зв'язку з закриттям метрополітену 17 березня з 23:00 оприлюднило список маршрутів наземного транспорту, які будуть їздити на всіх трьох лініях метро.

Партія "Європейська солідарність" закликала президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і міського голову Києва Кличка переглянути своє рішення з приводу закриття метрополітену в столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА