11:41 19.03.2020

Понад 19 тис. українців повернулися на батьківщину в середу - Держприкордонслужба

2 хв читати
Понад 19 тис. українців повернулися на батьківщину в середу - Держприкордонслужба

Протягом минулої доби, 18 березня, в Україну прибули понад 19 тис. громадян України, 40 іноземців не пустили в країну, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Якщо більш детально говорити про державний кордон, то в більшості випадків, звісно, рух ішов на в'їзд в Україну наших громадян. Іноземців загалом під час пропускних операцій було оформлено 4 тис. 300 осіб, більшість з яких - на виїзд за межі України. Крім того, за добу не пропущено 40 громадян зарубіжних країн. Понад 19 тис. українців перетнули державний кордон", - розповів Демченко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, через державний кордон, лінію розмежування і адміністративну межу з Кримом в обох напрямках було трохи більше ніж 31 тис. осіб, 27 тис. з яких - це пропускні операції на державному кордоні. За його словами, триває зменшення пасажиропотоку.

Крім того, починаючи з понеділка, 16 березня, понад 11,5 тис. українців, які прибули на кордон у пішому порядку, змогли потрапити в країну за допомогою автобусів, виділених місцевою владою. "Триває робота з перевезення громадян, які прибувають до пунктів пропуску в пішому порядку із суміжної сторони. Робота проводиться спільно з органами місцевої влади та підрозділами ДСНС. Виділяються автобуси. З 16 березня фактично перевезено понад 11,5 тис. українців, які прибували в пункт пропуску без транспортних засобів, у пішому порядку", - розповів Демченко.

Він зазначив, що всі особи, які прямували на в'їзд в Україну, пройшли температурний скринінг, і в середу в однієї людини було виявлено підвищену температуру. "За добу виявлено в однієї людини підвищену температуру, її передали медикам, які в подальшому направили її до однієї з лікарень для подальшого обстеження. Наскільки відомо, ознак захворювання саме коронавірусом попередньо не виявлено, однак цій людини й тим, хто їхав із нею в автомобілі, запропонували самоізоляцію", - пояснив речник Держприкордонслужби.

За його словами, пасажиропотік знижується не лише на державному кордоні, а й на лінії розмежування і на кордоні з Кримом, зокрема, за останню добу лінію розмежування перетнули 3 тис. 300 осіб, більшість з яких прямували в напрямку окупованій території, а межу з Кримом - 1 тис. 100 осіб.

Як повідомлялося, з 16 березня Україна обмежила пропуск до країни іноземців у зв'язку з заходами щодо запобігання поширенню коронавірусу в Україні. Було призупинено роботу близько сотні пунктів пропуску. Крім того, опівночі 17 березня Україна тимчасово припинила міжнародне пасажирське залізничне, повітряне й автомобільне (для автобусів) сполучення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА