19:19 19.03.2020

Ахметов спрямовує 300 млн грн на боротьбу з Covid-19

2 хв читати
Ахметов спрямовує 300 млн грн на боротьбу з Covid-19

Бізнесмен Рінат Ахметов спрямовує 300 млн грн на боротьбу з коронавірусом Covid-19, об'єднавши всі ресурси благодійного фонду, компаній "ДТЕК" і "Метінвест", ФК "Шахтар" та всіх активів його фінансово-промислового холдингу SCM для допомоги Україні, йдеться в заяві фонду в четвер.

"Коронавірус - це біда, з якою сучасний світ зіткнувся в такому масштабі, напевно, вперше. Я абсолютно впевнений, що в цій ситуації кожен повинен подумати, чим конкретно він може допомогти Україні й українцям", - наведено в документі слова Ахметова.

За рішенням засновника, Фонд Ахметова закупить для всієї України ще 300 тис. експрес-тестів на коронавірус, які якнайшвидше буде передано до Стабілізаційного фонду, ініційованого президентом Володимиром Зеленським. Крім того, додатково буде придбано щонайменше 200 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) та інше обладнання.

"У співпраці з МОЗ ми зробимо все, щоб не допустити епідемії коронавірусу в містах нашої присутності й у всій країні. Тільки об'єднавши наші зусилля перед лицем небезпеки, ми зможемо зробити так, щоб Україна впоралася з усіма викликами, які перед нею стоять", - наголосив бізнесмен.

Фонд нагадав, що раніше за рішенням Ахметова вже було закуплено і передано МОЗ обладнання для ефективного лікування ускладнень коронавірусу: висококласні апарати ШВЛ Servo-I Universal та Servo Air шведського виробництва й інше обладнання.

Фонд також уже закупив засоби індивідуального захисту для українських медиків: ізолювальний мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих EgoZlin biobag EBV, захисний біологічний і протихімічний костюм із фільтрувально-вентиляційною установкою EOBO-20 EgoZlin, захисні одноразові комбінезони від хімічних засобів, інфрачервоні термометри з лазерною указкою, захисні маски, окуляри.

Крім того, Фонд Ахметова купує аналізатори експрес-тестів на коронавірус у комплекті з тест-картриджами для них, а також 20 тис. експрес-тестів.

Ще 22 апарати ШВЛ встановлено в автомобілях неонатальної швидкої допомоги, переданих фондом в усі області країни за проектом "200 швидких для України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА