21:28 19.03.2020

Генсек ООН закликав негайно збільшити витрати на охорону здоров'я

2 хв читати
Генсек ООН закликав негайно збільшити витрати на охорону здоров'я

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш перерахував три найголовніших напрями в боротьбі з коронавірусом: усунення загрози здоров'ю людей, соціальна підтримка і підняття економік.

"Ми зіткнулися з глобальною кризою в галузі охорони здоров'я, не схожою ні на одну кризу в цій сфері за всю 75-річну історію ООН. Навіть у найбільш забезпечених країнах ми бачимо, як системи охорони здоров'я прогинаються під тиском", - сказав він журналістам у четвер під час відеоконференції.

Генсек заявив, що "витрати на охорону здоров'я повинні бути негайно збільшені для задоволення нагальних потреб і різкого зростання попиту".

За його словами, спад в економіці найбільше торкнеться бідних країн, жінок і дітей.

"Нині більше 800 мільйонів дітей не відвідують школу, а для багатьох з них саме школа надає єдиний обід за день. Ми повинні забезпечити їх доступ до їжі і навчання", - зазначив генсек.

Він підкреслив, що країни "повинні взяти на себе зобов'язання забезпечити необхідні фінансові умови для підтримки держав, що зіткнулися з труднощами".

"Міжнародний валютний фонд, Світовий банк і міжнародні фінансові інститути відіграють у цьому ключову роль", - пояснив він.

"Давайте не будемо забувати, що це, по суті, людська криза. Найголовніше, ми повинні зосередитися на людях - найбільш вразливих, низькооплачуваних працівниках, малих і середніх підприємствах. Це означає підтримку заробітної плати, страхування, соціального захисту, запобігання банкрутства і втрати роботи", - заявив Гутерріш.

Він уточнив, що за даними Міжнародної організації праці, працівники в усьому світі можуть втратити до $ 3,4 трильйона доходу до кінця поточного року.

"На відміну від фінансової кризи 2008 року, вливання капіталу у фінансовий сектор само по собі не є вирішенням проблеми. Це не банківська криза - банки повинні бути частиною вирішення проблеми. І це не звичайне потрясіння попиту і пропозиції, це загалом шок для суспільства. Банки повинні використовувати власну стійкість для підтримки клієнтів", - заявив також глава ООН.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вночі на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

25 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА