21:48 19.03.2020

Тест-система для діагностики коронавірусу розроблена в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України

2 хв читати
Тест-система для діагностики коронавірусу розроблена в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України

Тест-система для діагностики коронавірусу 2019 nCoV, розроблена в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України, готується до випуску, повідомляє прес-служба НАН України.

"Нині розроблена тест-система готується до випуску на базі Інституту молекулярної біології генетики НАН України", повідомляє прес-служба НАН України в четвер.

За інформацією прес-служби НАН, вчені Інституту молекулярної біології і генетики НАН України за завданням Ради національної безпеки і оборони України розпочали роботу над створенням вітчизняних тест-систем у січні 2020 року після появи інформації про епідемію нового коронавірусу в провінції Хубей Китайської Народної Республіки.

"За цей час в інституті вдалося провести дизайн і синтез 4-х нуклеотидних праймерів, відповідних найбільш специфічним послідовностям у геномі даного вірусу. Здійснено підготовку до випробувань лабораторного варіанту оригінальної тест-системи для діагностики коронавірусу 2019 nCoV, яка не підпадає під патентну охорону іноземних тест систем", - зазначає прес-служба.

Крім того, в Національній академії наук України розроблено та впроваджено низку препаратів, зокрема з противірусною дією, для використання в медичній практиці.

Згідно з постановою президії НАН України від 11 березня створено робочу групу з проблем (наслідків) поширення коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні. В її складі - провідні вітчизняні вчені, а очолює групу академік-секретар відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології НАН України, директор інституту біохімії ім.О.В.Палладіна НАН України, голова Комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО України академік НАН України Сергій Комісаренко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА