11:20 20.03.2020

Рахункова палата пропонує переспрямувати на боротьбу з коронавірусом 5 млрд грн бюджетних коштів

2 хв читати
Рахункова палата пропонує переспрямувати на боротьбу з коронавірусом 5 млрд грн бюджетних коштів

У державному бюджеті є мінімум 5 млрд грн, які можна спрямувати на підтримку медицини в боротьбі з коронавірусом, вважає голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

"Рахункова палата оперативно проаналізувала державний бюджет на 2020 рік. Ми чітко побачили, що є можливості для переспрямування щонайменше 5 млрд гривень на підтримку медицини. А це кошти для закупівлі тих речей, яких наразі вкрай бракує Україні – захисні медичні маски для населення, тест-системи, апарати штучної вентиляції легень", - процитувала його прес-служба Рахункової палати.

Пацкан також зазначив, що наразі в резервному фонді держбюджету не розподілені 1,4 млрд грн.

"Друге джерело, яке може використати уряд, додав голова Рахункової палати, це своїм рішенням розподілити кошти, передбачені місцевим бюджетам на стабілізаційну дотацію ‒ 0,2 млрд грн, на сьогодні ці видатки нерозподілені. Я також пропоную Верховній Раді невідкладно внести зміни до державного бюджету на 2020 рік. Адже і тут є можливості спрямувати кошти, щоб мінімізувати поширення вірусу", - додав він.

За словами Пацкана, на боротьбу з коронавірусом, зокрема, можна переспрямувати 300 млн грн, передбачених на фінансування Бюро фінансових розслідувань. Крім того, можна відкласти видатки за бюджетною програмою "Статистичні спостереження" - 1,2 млрд грн.

Крім цього, глава Рахункової палати повідомив, що за два місяці поточного року відбулася економія коштів за виплатою деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплати послуг окремим категоріям населення.

"Це сталося через меншу фактичну потребу за цими виплатами, ніж було заплановано. Крім того, у 2019 році обсяг таких видатків у жовтні змінами до закону зменшено на 1,1 млрд грн, і за рік видатки залишилися не виконані на 6,9 млрд грн. Тож є можливість переспрямувати на медицину 1,1 млрд грн"-, сказав він.

"Є ще низка бюджетних програм, видатки на які можливо зменшити, щоб надати потрібні для медицини кошти. Зокрема, підтримка реалізації комплексної реформи державного управління – 600 млн грн, адже наявна кількість фахівців із реформування значно менша, ніж передбачалося; керівництво та управління у сфері реалізації політики з питань управління державним боргом ‒ 11 млн грн, оскільки ця установа не розпочала свою діяльність; функціонування торгових представництв за кордоном ‒ 25,6 млн грн, так як видатки впродовж двох років не використовувались і перерозподілялись на інші бюджетні програми; заходи з підтримки розвитку лідерства в Україні – 13,5 млн грн", - додав голова Рахункової палати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА