11:44 20.03.2020

В Івано-Франківську з підозрою на коронавірус госпіталізували 15 людей, влада міста просить Зеленського впровадити в Україні надзвичайний стан

2 хв читати
В Івано-Франківську з підозрою на коронавірус госпіталізували 15 людей, влада міста просить Зеленського впровадити в Україні надзвичайний стан

У м. Івано-Франківську з підозрою на інфікування коронавірусом госпіталізували ще 15 людей, влада міста просить президента Володимира Зеленського та Кабінет Міністрів упровадити в Україні надзвичайний стан, написав мер міста Руслан Марцінків на сторінці у Facebook.

"У нас є перша загибла від коронавірусу. Ще 15 людей перебувають в інфекційній лікарні з підозрою на вірус. Змушені впровадити більш жорсткі заходи. Звертаємося до уряду, президента впровадити жорсткі заходи, зокрема надзвичайний стан в Україні, з залученням правоохоронців і Нацгвардії. Доручити поліції, Нацгвардії, Муніципальній інспекції посилити патрулювання на вулицях. Забезпечити цілодобове патрулювання вулиць", - заявив Марцінків.

Мер зазначив, що відсьогодні поліція міста штрафуватиме людей за порушення карантину - від 17 тис. грн для фізичних осіб і від 34 тис. грн для юридичних.

"Звертаємося до керівництва закладів: у магазини, аптеки, на ринки допускати не більше десяти осіб, які мають зберігати відстань мінімум 2 метри. Закрити ринки, ми, на жаль, не можемо", - додав мер міста.

Також місцева влада звертається до Антимонопольного комітету для запобігання спекуляціям на ліках і продуктах.

Як повідомлялося, 19 березня в Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом Covid-19, повідомило МОЗ України в Telegram-каналі.

"Пацієнтку доправили до лікарні у важкому стані. Тривалий час вона займалася самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на Covid-19", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА