14:35 20.03.2020

Боррель: Україна, як і раніше, посідає важливе місце в порядку денному ЄС

2 хв читати
Боррель: Україна, як і раніше, посідає важливе місце в порядку денному ЄС

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель запевняє, що Україна, як і раніше, посідає важливе місце в порядку денному ЄС.

У письмовому інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Боррель висловив жаль, що через спалах коронавірусу Covid-19 він мав відкласти запланований на 15-17 березня візит в Україну. "Але я дуже хочу відвідати Україну, як тільки це стане можливим, зокрема східну частину України, щоб побачити ситуацію на місці. Україна, як і раніше, посідає важливе місце в порядку денному ЄС та є для нас пріоритетним партнером", - сказав високий представник.

При цьому він висловив упевненість, що ЄС і далі "рішуче підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України". "Я продовжуватиму взаємодіяти з українською владою та українськими партнерами на найвищому рівні", - наголосив Боррель.

Оцінюючи діяльність нинішнього керівництва країни, високий представник висловив думку, що за попереднього уряду процес впровадження широкої та амбітної програми реформ, яка включає реалізацію Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, "просунувся добре". "Цей прогрес також включав ефективну співпрацю з ЄС та іншими міжнародними партнерами, зокрема Міжнародним валютним фондом. Ми очікуємо, що новий уряд продемонструє аналогічну рішучість проводити ці реформи. Сюди входить боротьба з корупцією та особистою зацікавленістю у важливих секторах, зокрема банківському", - окреслив очікування Боррель.

При цьому він додав, що "наріжним каменем економічної стабільності та інвестицій також є верховенство права".


Повний текст інтерв'ю з Боррелем буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА