15:07 20.03.2020

Кучер: Єдиний антикризовий штаб боротьби з Covid-19 в області очолюю я, інші - фікція

3 хв читати
Кучер: Єдиний антикризовий штаб боротьби з Covid-19 в області очолюю я, інші - фікція

У Харківській області є єдиний штаб з протидії можливому поширенню коронавірусу Covid-19, заявив голова облдержадміністрації Олексій Кучер.

"В області створено єдиний штаб, який очолюю я, до якого входять народні депутати, до якого входять мої заступники, лікарі відповідні, голови райдержадміністрацій та який координує боротьбу за всіма напрямами з можливим поширенням коронавірусу", - сказав Кучер на брифінгу в п'ятницю, коментуючи свою відсутність на засіданні антикризового штабу під головуванням бізнесмена, президента групи DCH Олександра Ярославського та міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

"Інші штаби, про які повідомляється, – це фікція. Жодному представнику великого бізнесу в області не надано права перетягувати управлінські функції на себе. Це необхідно чітко зрозуміти", - додав Кучер.

Він назвав те, що відбувалося на засіданні в четвер, "прямим вимаганням у бізнесу", і провів аналогію з методами, які використовували в 90-ті роки.

"Це фактично публічне вимагання у бізнесу було. Ми так не працюємо. Ми повернемо в реальність ту людину, яка фактично займається вимаганням грошових коштів... Уже минули 90-ті роки, коли вас (представників бізнесу - ІФ) хтось міг ось так викликати, публічно під камери давати вказівки, кому скільки даси чи не даси, скільки ти можеш. Усе, це все закінчилося. До Харкова не повертаються 90-ті роки", - сказав Кучер.

Він звинуватив Кернеса в транспортному колапсі, що стався після зачинення метро в Харкові.

"На мій погляд, у Харківській області саме він (Кернес - ІФ) є абсолютно деструктивним елементом, який власне й організував те, що відбувається. Реакція наша буде досить жорсткою. Тому що ця людина не займається речами, якими має займатися мер великого міста. Той транспортний колапс, який ми спостерігаємо на сьогодні в Харкові, - це пряма відповідальність Кернеса... Те, що відбувається, матиме відповідні наслідки для Кернеса особисто. Ця людина відповість за все... Реакція буде жорсткою", - сказав Кучер.

Відповідаючи на запитання, чому змінив свою позицію стосовно ініціативи Ярославського, Кучер сказав: "Олександр Ярославський може створювати що завгодно, коли він вкладає туди свої гроші або гроші своїх друзів... Але якщо до мене надходить інформація, що я маю брати участь бюджетом у цьому... Я доволі відверто змушений повідомити, що деякі олігархи, напевно, не зрозуміли, що їх попросили взяти участь у витрачанні власних коштів, щоб допомогти державі та допомогти населенню, нашим жителям, а не у витрачанні бюджетних коштів".

Водночас Кучер уникнув відповіді на запитання, як та до яких закладів Харкова та області планується розподілити 200 тис. тестів із партії, яку за домовленістю Ярославського з китайським бізнесменом Джеком Ма у вихідні доставлять в Україну. Він лише попросив ЗМІ проконтролювати це питання.

Як повідомлялося, 17 березня після зустрічі Ярославського, Кучера та Кернеса було заявлено про створення антикризового штабу з протидії поширенню коронавірусу Covid-19 на території Харківської області.

"Олександр Ярославський фактично керує штабом, який є антикризовим. І основна його місія спрямована на те, щоб наповнити умовний бюджет цього штабу - на купівлю необхідних засобів для боротьби з коронавірусом. Це маски, тести, апарати для штучного дихання. Це дуже важливо, і це приклад для інших бізнесменів", - сказав Кучер.

Того самого дня було анонсовано, що засідання штабу за участю представників бізнесу відбудеться в четвер. Проте в четвер Кучер на засідання не прийшов. Його заступник Тарас Пастух повідомив, що голова ХОДА бере участь в іншій нараді з цього самого приводу з представниками бізнесу.

Його слова викликали емоційну реакцію Ярославського.

"Дуже погано, що ми зібрали антикризовий центр, а губернатора тут немає. І він збирає десь якихось бізнесменів, коли ми всіх запрошували сюди. (...) Це не губернатор, це посміховисько якесь", - сказав Ярославський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА