07:11 21.03.2020

Суд визначив запобіжний захід чотирьом учасникам схеми, що завдала "Електроважмашу" 13,7 млн грн збитків

2 хв читати

Вищий антикорупційний суд у п'ятницю взяв під варту з можливістю внесення застави директора і начальника управління ДП "Завод "Електроважмаш" (Харків), за участь у корупційній схемі, що заподіяла підприємству збитки сумою 13,7 млн.грн.

"До заступника директора заводу і начальника управління "Заводу "Електроважмаш" застосовано утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 1 млн гривень застави", - повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

Суд обрав також запобіжний захід ще двом підозрюваним у справі. Бенефіціара чеської компанії, яка брала участь в схемі, узято під варту з можливістю внесення застави 8 млн.408 тис.грн. А заступника директора "Електроважмашу" з виробництва - поміщено під цілодобовий домашній арешт.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу ще одному підозрюваному - директору чеської компанії, яка брала участь у схемі.

Як повідомлялося, за даними досудового розслідування, в 2017 році посадові особи "Електроважмашу" за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованої в Празі (Чехія), організували продаж запасних частин компанії реального сектора економіки (Литовська Республіка). Але, як встановило слідство, запчастини, які "Електроважмаш" продав чеській компанії за 600,3 тис.євро, були потім продані литовській компанії майже вдвічі дорожче - за 1млн.220 тис.євро. В результаті "Електроважмаш" недоотримав 13,7 млн.грн.

Двом заступникам директора та начальнику управління ДП "Завод "Електроважмаш" (Харків), а також кінцевому бенефіціару і директору чеської компанії оголошено про підозру за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДП "Завод "Електроважмаш" спеціалізується на виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для ТЕС і АЕС, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА