08:18 21.03.2020

Київ виділив 260 млн грн на протидію з розповсюдження коронавірусу

2 хв читати
Київ виділив 260 млн грн на протидію з розповсюдження коронавірусу

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що київська влада виділила з резервного фонду міського бюджету 260 млн грн на протидію з розповсюдження коронавірусу Covid 19, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Місто закуповує апарати для штучної вентиляції легенів і сьогодні їх кількість - понад 300 одиниць. Також на боротьбу з поширенням коронавірусу столиця виділила 260 млн грн з резервного фонду міського бюджету", - заявив Кличко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

Також, за його словами, міська влада закупила дві експрес-лабораторії, які дають більш достовірний результат і можливість здійснити діагностику за допомогою забору слини. Результат тесту можна отримати через 40 хвилин, його достовірність - 97-99%.

Крім того, Кличко розповів, що отримав рекомендації від лікарів з Уханя (Китай) для мінімізації наслідків поширення коронавірусу Covid 19.

"Я отримав поради з міста Ухань. І ми зараз використовуємо ті методи, які були застосовані там. Я впевнений, якщо ми скористаємося рекомендаціями зараз, виграємо час, ми мінімізуємо наслідки поширення хвороби. Важливо не пропустити поширення цієї хвороби", - зазначив мер.

Також Кличко закликав Кабінет міністрів враховувати інтереси столиці та інших міст при прийнятті важливих рішень і зазначив, що не дивлячись ні на що в Києві продовжують купувати необхідне медичне обладнання.

"Коли центральна влада приймає важливі рішення, треба з нами радитися. Однак ми не очікуємо допомоги від центральної влади, і самі закуповуємо медичне обладнання, медичні маски, тести. Нам багато доводиться вирішувати питань. І нам самим доводиться шукати виходи на постачальників медичного обладнання. У Києві дуже велика концентрація людей. І ми розуміємо, що у нас буде поширення хвороби. І ці виклики вирішувати нам", - заявив міський голова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА