20:25 21.03.2020

Фон дер Ляєн закликала вирішити транспортні проблеми на кордонах країн ЄС до піку пандемії COVID-19

2 хв читати
Фон дер Ляєн закликала вирішити транспортні проблеми на кордонах країн ЄС до піку пандемії COVID-19

Затори транспорту на внутрішніх кордонах ЄС повинні бути усунені поки епідемія COVID-19 в Євросоюзі перебуває на початковій стадії, заявила голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн.

"Національні уряди (країн Євросоюзу - ІФ) прийняли потужні заходи, щоб обмежити поширення вірусу в Європейському союзі. Це необхідні заходи, але деякі з цих заходів блокували людей на кордонах", - сказала фон дер Ляєн у відеозверненні, яке вона розповсюдила в суботу через Твіттер.

"Важливо вирішити це зараз, на початку кризи. Ось чому я уважно стежу за ситуацією, зокрема, завдяки супутниковим зйомкам програми (спостереження за Землею - ІФ) Copernicus", - підкреслила глава ЄК.

Вона зазначила, що на низці пунктів пропуску були десятки кілометрів автомобільних заторів, а час очікування перетину кордону тривав більше доби.

"Численні європейські громадяни як і раніше не можуть повернутися до себе, і вантажівки, що перевозять медикаменти, товари першої необхідності або швидкопсувні, наприклад, продовольство, блоковані", - сказала фон дер Ляєн.

Голова ЄК повідомила, що вела чимало дискусій з урядами країн ЄС щодо цієї теми. За її словами, є деякі поліпшення. Вона навела приклади з кордонами між Словенією і Хорватією, і між Польщею та її країнами-сусідами з ЄС, де були гігантські затори. Зусиллями ЄК і держав-членів ситуацію вдалося поліпшити, і рух там тепер більш впорядкований.

Проте, заявила глава Єврокомісії, "у нас ще є проблеми на деяких кордонах".

"Залишається ще більше 20 км заторів між Угорщиною і Румунією. Ми повинні це також вирішити. Багато румунів і болгар все ще очікують повернення додому, і вантажівки, наповнені товарами, повинні продовжувати свій шлях. Сподіваюся, що там ситуація також покращиться", - сказала фон дер Ляєн у відеозверненні, яке вона записала англійською, французькою та німецькою мовами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА