07:12 22.03.2020

Північнокорейський лідер спостерігав за пусками ракет нового типу

2 хв читати
Північнокорейський лідер спостерігав за пусками ракет нового типу

Лідер КНДР Кім Чен Ин особисто був присутній при пусках ракет, які Північна Корея здійснила напередодні, повідомили північнокорейські ЗМІ.

"Запуски були проведені для того, щоб підтвердити і продемонструвати командуванню Корейської народної армії (КНА) тактичні характеристики і міць нової системи озброєння, яка буде поставлятися в підрозділи КНА", - йдеться в повідомленні Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК) в неділю.

Агентство зазначило, що Кім Чен Ин, який особисто був присутній на випробуваннях, заявив, що "послідовне народження наших власних нових систем зброї стає великою подією в розвитку і зміні збройних сил нашої держави."

"Системи озброєння нового типу, які ми нещодавно розробили, а також тактичні і стратегічні системи озброєння, що перебувають на стадії розробки, зроблять вирішальний внесок у реалізацію стратегічного плану партії з радикальної зміни стратегії національної оборони", - цитує ЦТАК заяву лідера.

Як повідомив напередодні Об'єднаний комітет начальників штабів ЗС Південної Кореї, ракети подолали відстань 410 км на максимальній висоті 50 км.

Це третій випадок ракетного пуску КНДР поточного року. Попередній вона здійснила 9 березня, він був названий потім Пхеньяном випробуванням "надкрупної установки залпового вогню".

Пізніше КНДР повідомила, що пуски були проведені в рамках артилерійських навчань, на яких був присутній лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

Водночас, як повідомляють японські ЗМІ, Японія в суботу висловила КНДР протест у зв'язку з ракетними пусками, які є порушенням відповідних резолюцій РБ ООН.

Як і в попередніх випадках, влада в Токіо визнала, що ракети не досягли виняткової економічної зони Японії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА