07:55 23.03.2020

Для повної перемоги над коронавірусом Європі може знадобитися два роки

2 хв читати
Для повної перемоги над коронавірусом Європі може знадобитися два роки

Європейським країнам не слід розраховувати на швидку перемогу над коронавірусом, континенту для цього може знадобитися до двох років, вважає один із провідних китайських вірусологів Чжан Веньхун - керівник Шанхайської експертної групи з COVID-19.

"Буде абсолютно нормально, якщо вірус буде з'являтися і зникати, і це триватиме один чи два роки", - сказав Чжан під час відеоконференції, організованої китайським генеральним консульством у німецькому місті Дюссельдорф.

"Можу сказати: забудьте про те, що пандемія закінчиться в Європі в найближчому майбутньому", - цитує експерта гонконгівське видання South China Morning Post.

Пандемія неминуче затягнеться, і коли її буде взято під контроль - цього літа або наступного - залежатиме від глобальних зусиль для її стримування, сказав він.

"Щоб вирішити проблему в короткий проміжок часу, заходи повинні бути надзвичайно радикальними", - сказав Чжан Веньхун.

Він зазначив: "Якби тільки в усьому світі можна було припинити всі переміщення на чотири тижні, пандемію можна було б зупинити", - сказав він, однак додав, що йому "важко навіть уявити", що це можливо.

За словами експерта, Китаю в боротьбі з коронавірусом допомогло те, що на самому початку поширення інфекції, більшість установ, підприємств, навчальних закладів було зачинено з нагоди "Свята весни", що значно скоротило контакти населення.

За даними South China Morning Post на 2:00 понеділка, в Європі за кількістю хворих і летальних випадків продовжує "лідирувати" Італія. Станом на вечір суботи в країні зафіксовано 4,825 тис. смертних випадків в результаті спричиненої коронавірусом пневмонії, що на 793 більше, ніж за середу. Всього зареєстровано 53,578 тис. хворих.

В Іспанії зафіксовано 24,926 тис., майже на п'ять тис. більше, ніж у п'ятницю, (померли 1,326 тис.), Франції - 14, 459 тис. (562), Німеччині - 13,957 тис. (44), Швейцарії - 6,100 тис. (56), Великій Британії - 5,018 тис. (233), Нідерландах - 2,994 тис. (106), Австрії - 2,388 тис. (шість), Бельгії - 2,257 тис. (37), Норвегії - 1,742 тис. (сім), Швеції - 1,623 тис. (16), Данії - 1,255 тис. (9).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА