08:52 23.03.2020

Єврокомісія затвердила держдопомогу бізнесу Італії та Португалії в зв'язку з коронавірусом

2 хв читати
Єврокомісія затвердила держдопомогу бізнесу Італії та Португалії в зв'язку з коронавірусом

Європейська Комісія (ЄК) затвердила схеми державної допомоги бізнесу Італії та Португалії у зв'язку пандемією коронавірусу, повідомляється у двох комюніке ЄК, поширених у неділю.

Їх було затверджено в рамках Тимчасової структури державної допомоги ЄС, ухваленої 19 березня, вони дозволяють у разі потреби пом'якшувати жорсткі принципи вільної конкуренції, які обмежують державну допомогу приватному бізнесу.

Італія направила прохання до Комісії про програму держпідтримки розміром 50 млн євро для виробництва та постачання медичних виробів і засобів індивідуального захисту. Це медичні респіратори, маски, захисні окуляри, халати й захисні костюми. Схема спрямована на збільшення виходу на ринок таких виробів, яких виявилося недостатньо в пік попиту, спричиненого спалахом коронавірусу.

За цією схемою фінансова підтримка надаватиметься компаніям усіх розмірів, які створили нові потужності для виробництва медичних виробів і засобів індивідуального захисту; розширюють їх виробництво на наявних лініях або переводять інші виробничі лінії на цю продукцію.

Чотири португальські схеми гарантій для малих і середніх підприємств, які постраждали від спалаху коронавірусу, мають загальний бюджет 3 млрд євро. Їх також затверджено в рамках Тимчасової структури державної допомоги.

Бенефіціарами будуть підприємства Португалії, зайняті в туріндустрії та пов'язаних із нею сферах, ресторанному бізнесі, добувній та обробній промисловості.

Португальські схеми держпідтримки спрямовані на обмеження ризиків, пов'язаних із видачею операційних кредитів компаніям, які серйозно постраждали від економічного впливу коронавірусу. Мета підтримки - забезпечити, щоб ці компанії мали достатню ліквідність для збереження робочих місць і продовження роботи в складній ситуації, спричиненій епідемією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА