14:35 23.03.2020

Україна та Іран погодили алгоритм взаємодії щодо збитого поблизу Тегерана "Боїнга"

2 хв читати
Україна та Іран погодили алгоритм взаємодії щодо збитого поблизу Тегерана "Боїнга"

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок і посол Ірану в Україні Манучехр Мораді на зустрічі в п'ятницю погодили алгоритм взаємодії, щоб встановити причини, чому було збито літак "Міжнародних авіаліній України" в Ірані в січні, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Під час зустрічі обговорювалися питання, пов'язані з проведенням розслідування у справі про збитий український літак рейсу PS 752, зокрема підтверджено необхідність здійснення невідкладної розшифровки чорних ящиків, а також погоджено подальший алгоритм взаємодії з метою встановлення причин трагедії та притягнення винних до відповідальності", - повідомляється на сайті МЗС України в понеділок.

Крім того, Божок та Мораді обговорили окремі питання співпраці в умовах пандемії Covid-19, зокрема вони домовилися опрацювати спільні заходи з метою повернення додому українських та іранських громадян, які нині перебувають на території обох держав.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпаній "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА